Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Amazon επενδύει στη βρετανική Deliveroo και “στριμώχνει” την Uber

Η Amazon ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή μια μεγάλη επένδυση στην εταιρεία Deliveroo, μπαίνοντας στη “μάχη” του delivery, ενάντια στις Just Eat και Uber Eats.

Η Amazon ηγήθηκε του όγδοου γύρου χρηματοδότησης της Deliveroo με 575 εκατ. δολάρια και έγινε ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές της, ενισχύοντας παράλληλα τις φιλοδοξίες της Deliveroo στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά της διανομής φαγητού παγκοσμίως.

Με τα χρήματα αυτά, η Deliveroo σχεδιάζει να επεκταθεί περισσότερο, εξυπηρετώντας πελάτες εκτός Ηνωμένου Βασιλείου και προσφέροντας μεγαλύτερη ποικιλία εστιατορίων στους καταλόγους της.

Η εμπλοκή της Amazon, μπορεί να επηρεάσει άμεσα τις μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης των αντιπάλων της. Μάλιστα, η μετοχή της Just Eat φαίνεται ήδη να έχει πέσει σημαντικά. Από την άλλη, το ενδιαφέρον των επενδυτών για την Uber μειώνεται συνεχώς. Από την δημόσια εγγραφή της προηγούμενης εβδομάδας, η μετοχή της εταιρείας έχει πέσει από την αρχική τιμή των 45 δολαρίων στα 38 δολάρια ενώ φαίνεται και η υπηρεσία delivery Uber Eats να καίει και αυτή χρήματα αν πάρουμε υπόψη μας το τελευταίο σημείωμα της εταιρείας προς τους επενδυτές.

Η επένδυση της Amazon αποτελεί τη δεύτερη προσπάθεια της εταιρείας να μπει στη συγκεκριμένη αγορά, μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια το περασμένο έτος. Η “Amazon Restaurants” δεν κατάφερε να φέρει αποτελέσματα και αυτή τη φορά αγοράζοντας ένα μεγάλο μετοχικό μερίδιο της Deliveroo, η Amazon ελπίζει ότι μια συνεργατική προσπάθεια θα έχει μεγαλύτερη επιτυχία και θα “χτυπήσει” την Just Eat, που είναι ο ηγέτης της αγοράς και να περιορίσει την Uber, που γνωρίζει ότι έχει τα χρήματα να επενδύσει, παρά το ότι “μπαίνει μέσα”.

Σε κάθε περίπτωση, η είσοδος της Amazon στην αγορά της διανομής φαγητού, ενδέχεται να “ρίξει” ακόμα περισσότερο τις τιμές, σε μια βιομηχανία που έχει στόχο να κερδίσει κάθε παραγγελία, και να μειώσει τα περιθώρια κέρδους, κάτι που ήδη έχει κάνει η Uber Eats τον Φεβρουάριο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις