Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Mars συνεργάζεται με τη JVP και αναζητά ισραηλινές FoodTech Startups

Η αμερικανική εταιρεία Mars, γνωστή για την παραγωγή της σοκολάτας Mars και πολλών άλλων προϊόντων τροφίμων αλλά και ζωοτροφών, και ετήσια έσοδα 35 δισ. δολάρια, αναζητά επενδύσεις στο Ισραήλ στον χώρο του FoodTech.

Η εταιρεία υπέγραψε μια συμφωνία συνεργασίας με την Jerusalem Venture Partners (JVP), η οποία θα την βοηθήσει να βρει επενδυτικές ευκαιρίες σε ισραηλινά ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Η Mars, μία από τις τέσσερις μεγαλύτερες βιομηχανίες τροφίμων στον κόσμο, είναι οικογενειακή επιχείρηση για πάνω από έναν αιώνα. Μάρκες όπως οι Snickers, Skittles, M&Ms, Orbit, Twix, Whiskas είναι δικές της. Εκτός από την παραγωγή τροφίμων για ανθρώπους και ζώα, η εταιρεία παρέχει και κτηνιατρικές υπηρεσίες. Τα δύο ερευνητικά κέντρα τα οποία ανήκουν στην εταιρεία, ονόματι Mars Edge and the Mars Advanced Research Institute, θα ηγηθούν της νέας προσπάθειας στο Ισραήλ.

Ο πρόεδρος της JVP, Erel Margalit, δήλωσε: «Μετά την οικοδόμηση διεθνών εταιρειών και λύσεων στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, του AI και των μεγάλων δεδομένων, το Ισραήλ έχει θέσει ως επόμενο στόχο τρόφιμα. Καθώς το φαγητό και γενικά η διατροφή χρειάζεται αλλαγές σε όλον τον κόσμο, είναι απαραίτητο να δημιουργήσουμε περισσότερο θρεπτικές, προσβάσιμες και βιώσιμες λύσεις. Η συνεργασία με την Mars, μία από τις πιο πρωτοπόρες και καινοτόμες μάρκες μας κάνει αισιόδοξους ότι το Ισραήλ θα μπορέσει να είναι ο ηγέτης της τεχνολογίας τροφίμων στο μέλλον”.

Η JVP ανέφερε ότι το Ισραήλ έχει ήδη πάνω από 800 νεοσύστατες επιχειρήσεις στον τομέα της τεχνολογίας τροφίμων. Το Υπουργείο Οικονομίας και Βιομηχανίας και η Υπηρεσία Καινοτομίας του Ισραήλ αποφάσισαν πρόσφατα να προωθήσουν τον τομέα μέσω της χρήσης κινήτρων και παροχών, όπως η επιδότηση μισθών, η αύξηση επιχορηγήσεων R&D, οι επιχορηγήσεις για την ίδρυση επιχειρήσεων και η ίδρυση μιας κοινότητας καινοτομίας.

Ο Margalit έχει συμμετάσχει τόσο σε επιχειρηματικές όσο και σε φιλανθρωπικές προσπάθειες τα τελευταία χρόνια, με σκοπό να μετατρέψει τη Γαλιλαία σε κέντρο ανάπτυξης στον τομέα της ιατρικής και των τροφίμων. “Αυτή η συμφωνία είναι μέρος του οράματος που εφαρμόζουμε για να κάνουμε τη Γαλιλαία παγκόσμιο κέντρο τεχνολογίας τροφίμων”, ανέφερε. “Είμαστε στη μέση μιας επανάστασης και νέες κατηγορίες, όπως τα τρόφιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρα και χαμηλής περιεκτικότητας σε άμυλο, υποκατάστατα πρωτεϊνών και έξυπνα πακέτα, μπορούν να κάνουν το Ισραήλ παγκόσμιο ηγέτη. Το γεγονός ότι το Ισραήλ είναι μια δύναμη στις γεωργικές και τεχνολογικές γνώσεις δημιουργεί μια πραγματική ευκαιρία για τους Ισραηλινούς επιχειρηματίες και ερευνητές”.

“Η Mars είναι παθιασμένη με την “εκμετάλλευση” της επιστήμης και τεχνολογίας με σκοπό την καινοτομία. Φιλοδοξία μας είναι να παρέχουμε σε ανθρώπους σε όλον τον κόσμο πελατοκεντρικά προϊόντα, υπηρεσίες και εμπειρίες. Ένα παράδειγμα είναι εξατομικευμένες διατροφικές λύσεις που ταιριάζουν στον τρόπο ζωής ενός ατόμου και συνδυάζουν το φαγητό που θέλει με τη διατροφή που χρειάζεται. Είμαστε σαφείς ότι χρειαζόμαστε συνεργασίες για να το πετύχουμε αυτό“, δήλωσε ο Jean-Christophe Flatin, Πρόεδρος της Καινοτομίας, της Επιστήμης, της Τεχνολογίας και Mars Edge, της Mars.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις