Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ολοκληρώθηκε ο 4ος διαγωνισμός cybersecurity Serres Hackathon

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4o Serres Hackathon με θέμα «Web Attack Mining» το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαΐου 2018 στο ΤΕΙ Κ.Μ. (Σέρρες) που διοργανώθηκε από την τεχνολογική κοινότητα Σερρών serrestech.gr και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.

10 ομάδες και συνολικά 37 άτομα από το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, το ΠΑΜΑΚ και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο διαγωνίστηκαν για 34 συνεχείς ώρες υλοποιώντας εφαρμογές ανοιχτού κώδικα οι οποίες σκοπό είχαν να αναγνωρίσουν και να αναφέρουν επιθέσεις σε μια ιστοσελίδα. Μάλιστα υπήρχε και διεθνής συμμετοχή με τον Burak Tamturk  από την Τουρκία.
Θα πρέπει να σημειώσουμε το γεγονός ότι η συμμετοχή των γυναικών στον συγκεκριμένο hackathon ήταν σημαντική!

Στους νικητές δόθηκαν χρηματικά έπαθλα καθώς και έκπτωση 25% στα δίδακτρα του Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική. Όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν βεβαίωση συμμετοχής, μετάλλιο και μία αναμνηστική κούπα ενώ όλα τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο github.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των συμμετεχόντων, το σημαντικότερο όφελος από την συμμετοχή τους στο Hackathon ήταν η αποκόμιση πλούσιας εμπειρίας αλλά και η επαφή με τους χορηγούς,με τις περισσότερες από τις ομάδες να δηλώνουν ότι θα ήθελαν να πάρουν μέρος και την επόμενη χρονιά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις