Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η BMW μπαίνει στα ηλεκτρικά scooter

Η BMW επενδύει στις εναλλακτικές μεταφορές και εισέρχεται σε μια δημοφιλή κατηγορία οχημάτων βγάζοντας στην αγορά ένα ηλεκτρικό πατίνι αξίας 799 ευρώ. 

Η BMW στοχεύει “premium” πελάτες μια και το πατίνι της ανήκει στην υψηλή κατηγορία και έχει σχεδόν διπλάσια από το πατίνι της Xiaomi και της Segway. Zυγίζει 9 κιλά, πιάνει τα 20 χιλιόμετρα την ώρα με την BMW να συνεργάζεται με την Ελβετική Micro για την παραγωγή τους, η οποία έχει μάλιστα παρουσία και στην Ελλάδα.

Η ανάπτυξη των ηλεκτρικών πατινιών, η οποία είναι ραγδαία στην Αμερική τα τελευταία χρόνια, είναι πιο αργή στην Ευρώπη λόγω του αυστηρότερου νομοθετικού πλαισίου για τα συγκεκριμένα οχήματα.

Η χρήση τους παραμένει προβληματική ή και παράνομη σε πολλές πόλεις για παράδειγμα η χρήση τους στο Λονδίνο περιορίζεται σε ένα κλειστό πάρκο, στην Βαρκελώνη έχει σχεδόν απαγορευτεί, στο Παρίσι κυκλοφορούν μόνο σε δρόμους και ποδηλατόδρομους και στην Αθήνα κυκλοφορούν παντού, ενώ υπάρχει πανευρωπαϊκή προσπάθεια καθορισμού βασικών κανόνων κυκλοφορίας.
Από την άλλη, η Γερμανία υπέγραψε αυτό το μήνα νόμο για τη νομιμοποίηση των πατινιών στους δρόμους της χώρας, με την χώρα να έχει ήδη νομοθετικό πλαίσιο για τα αυτόνομα οχήματα, όντας πρωτοπόρα σε αυτούς του τομείς.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις