Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Future Positive Capital επενδύει 51 εκατ. ευρώ σε deep-tech Startups “κοινωνικού χαρακτήρα”

Η Future Positive Capital ιδρύθηκε το 2017 από την πρώην επενδύτρια της Index Ventures, Sofia Hmich, και έχει ως “αποστολή” να επενδύει σε deep-tech Startups που ασχολούνται με παγκόσμια προβλήματα.

Σύμφωνα με το VC, που εδρεύει σε Λονδίνο και Παρίσι, γίνονται πάρα πολλές επενδύσεις σε Startups που εξυπηρετούν μόνο ένα μικρό ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού. Έτσι, λέει η Future Positive Capital, χάνονται ευκαιρίες για την επίλυση των μεγαλύτερων προβλημάτων του κόσμου – από την αλλαγή του κλίματος έως την φτώχεια. Αυτός είναι και ο λόγος που η εταιρεία ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός κεφαλαίου 51 εκατ. ευρώ για Startups που ασχολούνται με τέτοια ζητήματα.

Η Future Positive στοχεύει στην κάλυψη αυτού του κενού στην χρηματοδότηση, επενδύοντας εταιρείες σε στάδιο seed ή Α’ γύρου σε όλη την Ευρώπη, με ποσά από 300.000 ευρώ έως 5 εκατ. ευρώ και με δυνατότητα επένδυσης σε Β’ γύρο.

Το VC θέλει να υποστηρίξει Startups που αναπτύσσουν τεχνολογία AI, ρομποτική, συνθετική βιολογία, γενετική και άλλους deep-tech τομείς, για την επίλυση προβλημάτων όπως η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η βιώσιμη ανάπτυξη του πληθυσμού στον κόσμο, η επιδημία των προβλημάτων ψυχικής υγείας και η εξάλειψη της ρύπανσης.

Προς το παρόν, η Future Positive επιδιώκει να επενδύσει σε Startups που καινοτομούν στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα, όπως η διαχείριση των υδάτων, η εξόρυξη διοξειδίου του άνθρακα και η αειφόρος παραγωγή, καθώς και σε τεχνολογίες που υποστηρίζουν την πιο βιώσιμη κατανάλωση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις