Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η SpaceX σήκωσε 704 εκατ. δολάρια “αγγίζοντας” το 1 δις μέσα σε έξι μήνες

Η SpaceX, η εταιρεία αεροδιαστημικής τεχνολογίας του Elon Musk, σήκωσε επιπλέον 704,74 εκατ. δολάρια, με την ανακοίνωση να έρχεται μια μέρα αφού η εταιρεία εκτόξευσε 60 δορυφόρους Starlink σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη.

Τους τελευταίους 6 μήνες η SpaceX συγκέντρωσε συνολικά 1,02 δισ. δολάρια σε χρηματοδότηση και η εκτιμώμενη αξία της εταιρείας φτάνει τώρα τα 31,5 δισ. δολάρια.

Η απογείωση των 60 δορυφόρων είναι μόνο η αρχή του σχεδίου Starlink που έχει στόχο την παροχή υψηλής ταχύτητας διαδικτυακής κάλυψης παγκοσμίως, μέσω δορυφόρων. Το project, το οποίο ξεκίνησε το 2015, αναμένεται να είναι πλήρως λειτουργικό το 2020, με δυνατότητα εισόδου έως και 12.000 δορυφόρων σε τροχιά, σύμφωνα με κανονιστικές εκθέσεις που υπέβαλε η SpaceX στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών.

Ο Elon Musk έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι ο στόχος του είναι να χρησιμοποιήσει τα έσοδα του Starlink για να χρηματοδοτήσει το Starship, μια πρωτοβουλία για την κατασκευή προηγμένων πυραύλων και διαστημόπλοιων με τα οποία θα «μεταφερθεί» ο ανθρώπινος πολιτισμός στον Άρη.

Ωστόσο, ο «δρόμος» για το διάστημα έχει αρκετές δυσκολίες, αφού λίγο πριν τη νέα χρηματοδότηση, η εταιρεία του Elon Musk κατέθεσε αγωγή εναντίον του Κέντρου Διαστημικών και Πυραυλικών Συστημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Η SpaceX ισχυρίζεται ότι το Κέντρο έδωσε 2,26 δισ. δολάρια το προηγούμενο φθινόπωρο σε ένα πρόγραμμα για την κατασκευή τριών μη εγκεκριμένων πυραύλων, ανταγωνιστικών εταιρειών, ενώ απέρριψε την προσφορά της SpaceX.

Σημειώνεται ότι οι πύραυλοι Falcon 9 και Falcon SpaceX της SpaceX απορρίφθηκαν επειδή η αρμόδια αρχή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ορισμένα στοιχεία του οχήματος Starship χαρακτηρίζουν ολόκληρο τον στόλο της εταιρείας ως “υψηλού κινδύνου”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις