Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Netflix θα “επανεξετάσει τις επενδύσεις του” στην Georgia μετά τον νόμο περί αμβλώσεων

Ο επικεφαλής περιεχομένου του Netflix, Ted Sarandos, δήλωσε στο Variety ότι η εταιρεία θα “επανεξετάσει τις επενδύσεις της στην Georgia (πολιτεία των Η.Π.Α.)” εάν τεθεί σε ισχύ ο πρόσφατα υπογεγραμμένος νόμος περί αμβλώσεων.

“Έχουμε πολλές γυναίκες που εργάζονται σε παραγωγές στη Georgia, τα δικαιώματα των οποίων, μαζί με εκατομμύρια άλλων, θα περιοριστούν σημαντικά από αυτόν τον νόμο”, ανέφερε ο Sarandos. “Γι’ αυτό θα δουλέψουμε με την Αμερικανική Ένωση για τις Πολιτικές Ελευθερίες (ACLU) και άλλους για να τον «πολεμήσουμε» στο δικαστήριο. Δεδομένου ότι η νομοθεσία δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί, θα συνεχίσουμε να κάνουμε γυρίσματα εκεί, ενώ παράλληλα θα υποστηρίζουμε συνεργάτες και καλλιτέχνες που επιλέγουν να μην το κάνουν. Σε περίπτωση που ο νόμος τεθεί σε ισχύ, θα επανεξετάσουμε όλες μας τις επενδύσεις στη Georgia”.

Η τοποθέτηση του Sarandos έρχεται μετά τη δήλωση των πρωταγωνιστών του Netflix, Jason Bateman και Alyssa Milano ότι θα σταματήσουν να δουλεύουν στην πολιτεία αν ο νόμος τεθεί σε ισχύ.

Οι Ron Howard και Brian Grazer, δήλωσαν ότι θα προχωρήσουν τα γυρίσματα της ταινίας του Netflix “Hillbilly Elegy” στην Georgia κάνοντας παράλληλα δωρεά στην ACLU για να εναντιωθούν στην εν λόγω νομοθεσία. Ωστόσο, όπως είπαν, θα μποϋκοτάρουν και αυτοί την πολιτεία, αν ο νόμος τελικά «περάσει».

Χάρη στα φορολογικά κίνητρα, η Georgia επιλέγεται συχνά από κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές. Το 2017, η πολιτεία είχε έσοδα 2,7 δισ. δολαρίων μόνο από αυτόν τον τομέα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις