Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο Bill Gates επενδύει 100 εκατ. ευρώ μέσω της Breakthrough Energy Ventures Europe

Ο συνιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, «εγκαινίασε» και επίσημα την Breakthrough Energy Ventures Europe, με ένα επενδυτικό fund το οποίο θα φτάσει τα 100 εκατ. ευρώ και στοχεύει να ενισχύσει την καινοτομία γύρω από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Τα μισά χρήματα προέρχονται από το πρόγραμμα Horizon 2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέσω ενός χρηματοδοτικού καναλιού γνωστού ως InnovFin. Τα άλλα μισά προέρχονται, από την Breakthrough Energy Ventures, το fund του 1 δισ. δολαρίων, «πίσω» από το οποίο βρίσκεται ο Gates και άλλοι μεγάλοι επενδυτές όπως ο CEO της Amazon, Jeff Bezos, ο CEO του Ομίλου Softbank, Masayoshi Son, ο ιδρυτής του Ομίλου Virgin, Richard Branson και o Εκτελεστικός Πρόεδρος της Alibaba, Jack Ma.

Το Ευρωπαϊκό fund, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί αυτό το μήνα, είναι το αποτέλεσμα της συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Breakthrough Energy, τον προηγούμενο Οκτώβριο.

Η Breakthrough Energy Ventures δημιουργήθηκε το 2016 για να επενδύσει σε τεχνολογίες ενέργειας μηδενικού άνθρακα και έχει ήδη επενδύσει σε 15 εταιρείες από τότε. Οι περισσότερες από αυτές όμως έχουν έδρα στις ΗΠΑ και στον Καναδά. Η Breakthrough Energy Ventures Europe, ή BEV-E,  θα εξασφαλίσει ότι η Ευρώπη εκπροσωπείται επάξια στον τομέα της «καθαρής ενέργειας».

Εάν το εύρος των επενδύσεων ακολουθήσει το μοντέλο του fund της Breakthrough Energy Ventures, οι ευρωπαϊκές επενδύσεις αναμένεται να υποστηρίξουν τεχνολογίες όπως είναι η γεωθερμική ενέργεια, η δέσμευση άνθρακα και η παραγωγή βιοκαυσίμων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις