Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Διακρίσεις στον χώρο εργασίας: Σε ποιες πολιτείες “προστατεύονται” οι LGBTQ+

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, το κίνημα για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων έχει πραγματοποιήσει σημαντική πρόοδο στις ΗΠΑ.

Πλέον διασφαλίζεται το δικαίωμα σε γάμο, το δικαίωμα σε σχέσεις και το δικαίωμα υποβολής αιτήματος στις τοπικές κυβερνήσεις για προστασία από τις διακρίσεις. Υπάρχουν ωστόσο ακόμα “τρύπες” στο νομικό σύστημα προστασίας της LGBTQ κοινότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το νομικό πλαίσιο είναι ακόμη συγκεχυμένο και κατακερματισμένο, όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα, στον εργασιακό χώρο. Τα ομοσπονδιακά δικαστήρια έχουν αποφανθεί, κατά περίπτωση, υπέρ και κατά της προστασίας από τις διακρίσεις για τους ομοφυλόφιλους και το Ανώτατο Δικαστήριο δεν έχει αποφανθεί επί του θέματος, αφήνοντας το ζήτημα της νομικής προστασίας σε μεγάλο βαθμό στο ‘χέρι” της κάθε πολιτείας.

Έτσι, 21 πολιτείες απαγορεύουν τις διακρίσεις με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου. Τα πράγματα είναι ελαφρώς καλύτερα για τους δημοσίους υπαλλήλους αφού κάποιες πολιτείες καλύπτουν μόνο διακρίσεις σε βάρος τους. Συγκεκριμένα, 4 πολιτείες καλύπτουν μόνο τις διακρίσεις με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό και 8 με βάση τόσο τον προσανατολισμό όσο και την ταυτότητα. Αυτό αφήνει πάνω τις μισές πολιτείες των ΗΠΑ και τους ομοφυλόφιλους που ζουν σε αυτές, χωρίς προστασία από το νομικό σύστημα σε περιπτώσεις διακρίσεων στον χώρο εργασίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις