Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Επένδυση της INTRASOFT στην Incelligent με στόχο τα AI Data Analytics

Η INTRASOFT International ανακοίνωσε την επένδυσή της στην Incelligent στο πλαίσιο του στρατηγικού αναπτυξιακού της σχεδίου για την τεχνολογική καινοτομία και την προηγμένη ανάλυση δεδομένων.

H Incelligent είναι μια ελληνική Startup η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή λύσεων που βασίζονται σε δεδομένα, προγνωστικών και κανονιστικών αναλύσεων, αξιοποιώντας τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στην Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), την Μηχανική Μάθηση (ML) και Deep Learning (DL). Η Startup έχει καταθέσει αρκετές αιτήσεις για πατέντες και θα συνεργαστεί στενά με το τμήμα Data Analysis της Intrasoft.
Στόχος της Incelligent μέσω της συνεργασίας με την INTRASOFT είναι η περαιτέρω επέκταση των δραστηριοτήτων της και η από κοινού ανάπτυξη έργων στον Δημόσιο και τον Ιδιωτικό τομέα.

Η Incelligent έχει λάβει χρηματοδότηση περίπου 400.000 ευρώ από το OpenFund ενώ έχει συμμετάσχει σε προγράμματα καινοτομίας των SAP, DT και Cisco.
Αν και αρχικά είχε εστιάσει σε υπηρεσίες ανάλυσης δεδομένων και πρόβλεψης ζήτησης σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, σήμερα έχει επεκταθεί σε άλλους τομείς και αγορές.
Η νέα χρηματοδότηση περιλαμβάνει τόσο αγορά μετοχών όσο και υπογραφή συμβολαίου συνεργασίας με την INTRASOFT.

Ο Αλέξανδρος Μάνος, Διευθύνων Σύμβουλος της INTRASOFT, σχολίασε: “Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της INTRASOFT International αξιοποιούν τεχνολογίες Data Analytics και Τεχνητής Νοημοσύνης, παρέχοντας αναλυτικά και κανονιστικά στοιχεία πρόβλεψης (predictive and prescriptive analytics) στους πελάτες μας. Η συνεργασία με την Incelligent θα ενισχύσει όλους τους κλάδους στους οποίους δραστηριοποιούμαστε στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στις τράπεζες, τελωνεία, φορολογία, ασφάλιση και τηλεπικοινωνίες. Προσβλέπω με χαρά στην ανάπτυξη αυτής της συνεργασίας

Ο Δρ. Κώστας Τσαγκάρης, Διευθύνων Σύμβουλος της Incelligent, σχολίασε: “Η Incelligent, ακολουθώντας τις τελευταίες τεχνολογίες στο κομμάτι του DataOps, αναπτύσσει προϊόντα εφαρμόζοντας τις πιο σύγχρονες τεχνικές στο κομμάτι των Advanced Analytics και Machine/Deep Learning. Η συνεργασία μας με την INTRASOFT International αποτελεί μοναδική ευκαιρία να εφαρμόσουμε σε παγκόσμια κλίμακα τη τεχνογνωσία που έχουμε αποκτήσει στον τομέα των Τραπεζικών Συστημάτων και του Δημοσίου Τομέα. Είμαι σίγουρος πως η τεχνογνωσία μας, σε συνδυασμό με την εμπειρία της INTRASOFT, θα οδηγήσει στην ανάπτυξη πρωτοποριακών, καινοτόμων προϊόντων με πολλά οφέλη για τους πελάτες μας“.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις