Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

PARSEC: Νέο πρόγραμμα επιτάχυνσης για Startups που ασχολούνται με τρόφιμα, ενέργεια και περιβάλλον μέσω EO

Ένα νέο πρόγραμμα επιτάχυνσης, το οποίο ονομάζεται PARSEC, θα ανοίξει το Φθινόπωρο και θα εστιάσει σε Startups και μικρές επιχειρήσεις για να αναπτύξουν και να κυκλοφορήσουν στην αγορά προϊόντα και υπηρεσίες βασισμένα στο Earth Observation (EO).

Της κοινοπραξίας ηγείται η EARSC και συμμετέχουν τα clusters και δίκτυα AVAESEN, BIOSENSE, NEREUS αλλά και καινοτόμες SMEs όπως η ελληνική DRAXIS.

To ολοκληρωμένο πρόγραμμα επιτάχυνσης θα προσφέρει συνολικά 2,5 εκατ. ευρώ στις συμμετέχουσες Startups καθώς και προετοιμασία, κατάρτιση και υποστήριξη εισόδου στην αγορά. Το έργο επικεντρώνεται όπως προαναφέραμε στους τομείς των τροφίμων, της ενέργειας και του περιβάλλοντος και θα “πατήσει” πάνω στα παλαιότερα προγράμματα KATANA και DIATOMIC με δεδομένα από Earth Observation.

Πώς θα λειτουργήσει

Το PARSEC θα διεξάγει ένα Open Call, προσκαλώντας όσους επιθυμούν να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα acceleration.

Θα ακολουθήσει το πρώτο στάδιο (προγραμματισμένο για το φθινόπωρο του 2019) κατά το οποίο η PARSEC θα επιλέξει μετά από αξιολόγηση 100 αιτούντες οι οποίοι θα λάβουν seed χρηματοδότηση 10.000 ευρώ ο καθένας.

Στο δεύτερο στάδιο, η PARSEC θα υποστηρίξει τους επιτυχημένους συμμετέχοντες προκειμένου να δημιουργήσουν τις ομάδες τους (συνεργασίες 2-4 εταιρειών) και να αναπτύξουν καινοτόμες υπηρεσίες.

Τέλος, οι 15 ομάδες με τις μεγαλύτερες εμπορικές δυνατότητες θα επιλεχθούν από μία επιτροπή αποτελούμενη από CEOs της βιομηχανίας, επενδυτές, VCs και άλλους.
Οι επιλεγμένες ομάδες θα λάβουν πρόσθετη χρηματοδότηση έως 100.000 ευρώ ανά ομάδα, (χωρίς παραχώρηση μετοχών), μαζί με την ευκαιρία να προσελκύσουν επιπλέον επενδυτικά κεφάλαια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις