Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Google συνεργάζεται με την Startup Wise Guys για να υποστηρίξει το οικοσύστημα της Βαλτικής

Η Google ξεκινά μια συνεργασία με την Startup Wise Guys, κορυφαίο Startup accelerator στη Βαλτική, για να υποστηρίξει το εκκολαπτόμενο οικοσύστημα της περιοχής.

Η Startup Wise Guys (SWG), που ιδρύθηκε το 2012, είναι ένας B2B SaaS, FinTech και cybersecurity επιταχυντής και ένας από τους πιο δραστήριους επενδυτές αρχικού σταδίου στη Βαλτική, τη Νότια, Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, με επενδύσεις σε πάνω από 145 νέες επιχειρήσεις μέχρι σήμερα.

Την Παρασκευή, η SWG ανακοίνωσε ότι έγινε επίσημος συνεργάτης του Google Developers Launchpad στις Βαλτικές χώρες, γεγονός που “αποκαλύπτει” το ενδιαφέρον της Google να παρακολουθεί την δραστηριότητα των Startups στην περιοχή. Σύμφωνα με το Tech.eu, ο τεχνολογικός κολοσσός θα βοηθήσει την SWG με τεχνική εκπαίδευση, πιστώσεις σε προϊόντα και παροχή εξειδικευμένων συμβούλων.

Η συνεργασία αυτή θα δώσει επίσης στην SWG πρόσβαση σε μια ομάδα κορυφαίων accelerators διεθνώς μαζί με τη δυνατότητα να ανταλλάσσει πληροφορίες και να αξιοποιεί κοινούς πόρους. Η Startup Wise Guys θα αποκτήσει εν ολίγοις πρόσβαση στο παγκόσμιο δίκτυο της Google και στην έρευνα και την τεχνογνωσία της εταιρείας.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε με την Startup Wise Guys για την ανάπτυξη του οικοσυστήματος Startups της Βαλτικής. Το πρόγραμμα “Powered by Google Developers Launchpad” αφορά την ενδυνάμωση των οικοσυστημάτων σε όλο τον κόσμο μέσω κορυφαίων επιταχυντών και την αλληλεπίδραση μεταξύ τους για ανταλλαγή πληροφοριών και πόρων”, σχολίασε ο Vytautas Kubilius, Country Manager της Google στη Βαλτική.

Για την Google, αυτή δεν είναι η πρώτη συνεργασία τέτοιου είδους στην Ευρώπη. Η εταιρεία έχει ήδη έρθει σε αντίστοιχες συμφωνίες με εταιρείες σε Λευκορωσία, Ρουμανία και Σερβία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις