Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Meazon: Επιτυχίες και διακρίσεις στο εξωτερικό, “ψάχνει” για υλοποιήσεις στην Ελλάδα!

Δυστυχώς για άλλη μια φορά, σε μια σπάνια για τον κόσμο των Startups συνέντευξη τύπου, τα συναισθήματα ήταν ανάμικτα, κάνοντας ακόμα επιτακτική την ανάγκη για δημιουργία ενός στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης και υποστήριξης της επιχειρηματικής καινοτομίας στην Ελλάδα.

Είναι το λιγότερο “στενάχωρο” να έχεις μπροστά σου τους τρεις founders της Meazon: τον Γιώργο Κορωνιά, πρώην CEO της Vodafone, τον Γιάννη Γιωνά, πρώην διευθυντή N.A. της Ercisson και τον Στέλιο Κουτρουμπίνα, πρώην διευθυντή του R&D της Atmel στη Πάτρα, να σου κάνουν pitch για τις καινοτομίες της Meazon και από την άλλη να αναφέρουν ότι δεν έχουν καταφέρει να κάνουν ένα ευρείας κλίμακας πιλοτικό στην χώρα μας σε κάποιο Δήμο ή εταιρεία ενέργειας! Κάτι που έχει γίνει στο εξωτερικό… και που το βρίσκει η ομάδα μπροστά της συνεχώς μια και, (πολύ λογικά), το ζητάνε ξένοι υποψήφιοι πελάτες.

Φωτεινή εξαίρεση η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπου έχουν εγκατασταθεί έξυπνοι μετρητές σε 14 δημόσια κτήρια  για την παρακολούθηση της ενεργειακής κατανάλωσης.

Η Meazon έχει φτιάξει έναν μικρο μετρητή ενέργειας, ο οποίος έχει το μέγεθος μιας ηλεκτρικής ασφάλειας, με ενσωματωμένες δυνατότητες ασύρματης επικοινωνίας, ενώ προσφέρει την ακρίβεια των μεγαλύτερων μετρητών, στο ένα δέκατο του κόστους. Όλα τα παραπάνω έδωσαν την πρώτη θέση στη Meazon σε ένα Challenge της αμερικανικής υπηρεσίας ενέργειας, ανάμεσα σε 30 εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων και μερικών μεγάλων ονομάτων στην παγκόσμια αγορά ενέργειας.

Οι μετρητές της “ΔΕΗ”, ακόμα και οι “έξυπνοι”, δεν μπορούν να δουν και να αναλύσουν όλα τα φορτία που ζητούνται, σε κάθε όροφο ενός κτιρίου για παράδειγμα, κάτι που θα μπορούσε να εξοικονομήσει τεράστια ποσά αλλά και ενέργεια για όλους τους ενδιαφερόμενους και ειδικά για τις εταιρείες. ΟΙ πληροφορίες που συλλέγονται από τις “τοπικές καταναλώσεις”, και αναλύονται σε ειδική πλατφόρμα στο cloud, πέρα από την  εξοικονόμηση ενέργειας, μπορεί να έχουν και πολλές άλλες χρήσεις όπως σύγκριση ενεργειακής απόδοσης κτιρίων, προληπτική συντήρηση μηχανημάτων, υποστήριξη συστημάτων demand/response κ.α.

H τεχνολογία της Meazon έχει ήδη περάσει ή μπορεί να περάσει εύκολα σε υποδομές έξυπνης πόλης, όπως για παράδειγμα στον  οδοφωτισμό, την φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων και την μέτρηση και παρακολούθηση της κατανάλωσης νερού, με τα προϊόντα της να σχεδιάζονται και να συναρμολογούνται στην Πάτρα, όντας “Made in Greece“.

H Meazon έχει ήδη πωλήσεις χιλιάδων τεμαχίων και συνεργασίες ιδιωτικές εταιρείες ενέργειας, system integrators και distributors σε όλον τον κόσμο και ψάχνει κεφάλαια, σε Ελλάδα και εξωτερικό, για να υποστηρίξει την παγκόσμια ανάπτυξή της, με εξέλιξη των προϊόντων της για νέες αγορές και άνοιγμα γραφείων σε όλες τις ηπείρους.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η εταιρεία έχει ήδη πάρει χρηματοδοτήσεις από ευρωπαϊκά προγράμματα και από την Alpha Ventures.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις