Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ξεκινά το πρώτο Ελληνικό FinTech ακαδημαϊκό πρόγραμμα από το ΕΚΠΑ

Το E-Learning του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών παρέχει τη δυνατότητα παρακολούθησης του νέου Προγράμματος Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης στο γνωστικό αντικείμενο Digital Transformation in Financial Services.

Το πρόγραμμα καλύπτει ένα μεγάλο εύρος περιοχών, από την ψηφιακή τραπεζική, το fintech και τις εναλλακτικές τράπεζες έως το θεσμικό πλαίσιο και τις τεχνολογίες που κάνουν εφικτή την ψηφιοποίηση των τραπεζικών εργασιών, αλλά και μέχρι το μέλλον του τραπεζικού συστήματος και το πώς μια τράπεζα μπορεί να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα ψηφιακού μετασχηματισμού.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην εξοικείωση των εκπαιδευομένων με τις έννοιες ενός θέματος που κυριαρχεί στην επιχειρηματική ατζέντα τραπεζών, fintechs και εταιριών τεχνολογίας, ενός θέματος που αποτελεί τον κύριο λόγο για τεκτονικού τύπου αλλαγές που συμβαίνουν σήμερα στο ευρύτερο τραπεζικό σύστημα:

  • Εμβαθύνει τις γνώσεις επαγγελματιών που προέρχονται τόσο από τους άμεσα σχετιζόμενους χώρους όσο και από άλλους κλάδους της οικονομίας.
  • Ενισχύει την ικανότητα των εκπαιδευομένων να συμμετέχουν σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα ψηφιακού μετασχηματισμού ή/και σε ένα έργο ψηφιακής τραπεζικής.
  • Αναβαθμίζει τις επαγγελματικές προοπτικές υφιστάμενων και μελλοντικών τραπεζικών στελεχών, παρέχοντάς τους νέες, χρήσιμες, μοναδικές γνώσεις και δεξιότητες.

Κατά τη διάρκεια του τετράμηνου Προγράμματος παρέχεται συνεχής εκπαιδευτική υποστήριξη, βασιζόμενη στις Αρχές Εκπαίδευσης Ενηλίκων, ενώ μετά το τέλος του προγράμματος απονέμεται Πιστοποιητικό Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης.

Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του Προγράμματος είναι ο Παναγιώτης Πετράκης, Καθηγητής Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος έχει την ευθύνη για τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την παρακολούθηση της ακαδημαϊκής διαδικασίας για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα αλλά και ειδικές εκπτώσεις που υπάρχουν μπορείτε να βρείτε εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις