Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο Bill Gates επιλέγει τις 10 πιο υποσχόμενες τεχνολογίες του 2019

Στην εποχή που η τεχνολογία κυριαρχεί, που μια τεχνολογική καινοτομία “γεννιέται” καθημερινά, είναι δύσκολο να ξεχωρίσουν αυτές που πραγματικά θα καθορίσουν το μέλλον.

Αυτό κλήθηκε να κάνει ο Bill Gates από το MIT Technology Review και αυτές είναι οι φετινές τεχνολογίες που επέλεξε – με δυσκολία, όπως λέει- και πιστεύει πως θα “χαρακτηρίσουν” τα επόμενα χρόνια:

Η επιδεξιότητα των ρομπότ
Τα ρομπότ διδάσκουν τον εαυτό τους για να διαχειριστούν τον φυσικό κόσμο. Η πρόοδος στη ρομποτική θα επιτρέψει τη φυσική επιδεξιότητα που απαιτείται για να ολοκληρωθεί ένα ευρύτερο φάσμα καθηκόντων, όπως η βοήθεια ενός ασθενούς να σηκωθεί από το κρεβάτι από το κρεβάτι, το πλύσιμο ρούχων ή η κατασκευή παιχνιδιών.

“Νέα” πυρηνική ενέργεια
Οι παραδοσιακοί πυρηνικοί αντιδραστήρες παράγουν ~ 1.000 μεγαβάτ (MW), ενώ οι μίνι αντιδραστήρες θα παράγουν δεκάδες μεγαβάτ και θα είναι έτσι ασφαλέστεροι, σταθερότεροι και πιο οικονομικά βιώσιμοι για πιθανούς χρήστες.

Πρόβλεψη πρόωρων γεννήσεων
Οι πρόωρες γεννήσεις είναι η κύρια αιτία θανάτου παιδιών ηλικίας κάτω των πέντε ετών. Τα τεστ για την ανίχνευση της πιθανότητας πρόωρης γέννησης θα μπορούν να διατίθενται σε ιατρικά γραφεία μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Απεικόνιση εντέρου μέσω χαπιού
Πρόκειται για συσκευές που μπορούν να καταποθούν και στη συνέχεια να ανιχνεύσουν και να αποτρέψουν ασθένειες που προκαλούν υποσιτισμό και μειωμένη ανάπτυξη σε εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως.

Εξατομικευμένα εμβόλια για τον καρκίνο
Εξατομικευμένα εμβόλια κατά του καρκίνου, που στοχεύουν μόνο τα καρκινικά κύτταρα θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην εξασφάλιση ταχύτερων χρόνων αποκατάστασης και να εγκυμονούν λιγότερους κινδύνους στους ασθενείς.

Burgers χωρίς κρέας
Τα φυτικά και εργαστηριακά υποκατάστατα του κρέατος, τα οποία ιδανικά θα διευκολύνουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της κτηνοτροφίας.

“Συλλέκτες” διοξειδίου του άνθρακα
Οι “συλλέκτες” διοξειδίου του άνθρακα φιλτράρουν το CO₂ από τον αέρα και το “μαζεύουν” για άλλες χρήσεις όπως η δημιουργία συνθετικών καυσίμων και η ανάπτυξη φυτών στα θερμοκήπια.

Έξυπνα ρολόγια
Η έγκριση των ρυθμιστικών αρχών και η τεχνολογική πρόοδος διευκολύνουν τους ανθρώπους να παρακολουθούν συνεχώς τις καρδιές τους με φορητές συσκευές. Ένα σύγχρονο έξυπνο ρολόι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου παρακολουθώντας τα μοτίβα και τις αλλαγές στην καθημερινή ζωή.

Αποχέτευση χωρίς υπονόμους
Τα ακατάλληλα αποχετευτικά λύματα προκαλούν θάνατο σε ένα από τα εννέα παιδιά. Οι εγκαταστάσεις αποχέτευσης που δεν απαιτούν υπονόμους δεν παρεμποδίζουν μόνο ασθένειες αλλά βοηθούν να μετατραπούν τα απόβλητα σε χρήσιμα προϊόντα όπως λίπασμα.

Πιο “ανθρώπινοι” βοηθοί τεχνητής νοημοσύνης
Νέες τεχνικές που καταγράφουν σημασιολογικές σχέσεις μεταξύ των λέξεων καθιστούν τα μηχανήματα καλύτερα στην κατανόηση της φυσικής γλώσσας. Οι βοηθοί του μέλλοντος θα έχουν ακόμα πιο ανθρώπινες συνομιλίες για να αλληλεπιδρούν με τους χρήστες. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις