Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Waymo συνεργάζεται με Nissan και Renault και επεκτείνεται σε Ιαπωνία και Γαλλία

Η Waymo υπέγραψε συνεργασία με τη Nissan και τη Renault για να “φέρει” τα αυτόνομα αυτοκίνητα και φορτηγά της σε Γαλλία και Ιαπωνία, σύμφωνα με ανακοίνωση των εταιρειών. Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, οι τρεις εταιρείες θα εξερευνήσουν υπηρεσίες αυτόνομων μεταφορών επιβατών και εμπορευμάτων.

“Αυτή είναι μια ιδανική ευκαιρία για την Waymo να φέρει την αυτόνομη τεχνολογία της στην παγκόσμια σκηνή, με έναν καινοτόμο συνεργάτη”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Waymo, John Krafcik. “Με τη διεθνή εμβέλεια και κλίμακα της Συμμαχίας (Renault-Nissan-Mitsubishi), η Waymo Driver μπορεί να προσφέρει λύσεις μεταφορών για την ασφαλή εξυπηρέτηση επιβατών και την πραγματοποίηση εμπορικών παραδόσεων στη Γαλλία, την Ιαπωνία και σε άλλες χώρες”.

Η είδηση έρχεται ενώ δημοσιεύματα μιλούν για ένταση “μέσα” στην συμμαχία των αυτοκινητοβιομηχανιών και λίγους μήνες μετά τη σύλληψη του Carlos Ghosn, πρώην CEO της Renault και πρόεδρος της Nissan και της Mitsubishi, μετά από ισχυρισμούς περί οικονομικών παραπτωμάτων.

Μέσα σε όλα αυτά, “μπαίνει” η Waymo, θυγατρική της Alphabet Inc., η οποία δοκιμάζει τα αυτόνομα οχήματά της σχεδόν δύο χρόνια. Η εταιρεία συνεργάζεται επίσης με την Fiat-Chrysler και την Jaguar-Land Rover για την κατασκευή αυτόνομων οχημάτων. Η εν λόγω συμφωνία όμως είναι διαφορετική γιατί είναι η πρώτη φορά που η Waymo συνεργάζεται με μια αυτοκινητοβιομηχανία που έχει την δική της τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης υπό ανάπτυξη. Η Nissan, διαθέτει ένα προηγμένο σύστημα υποστήριξης οδηγού, το ProPilot Assist, η έκδοση 2.0 του οποίου έλαβε πρόσφατα κυβερνητική έγκριση στην Ιαπωνία.

Οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες φαίνεται να έχουν μπει για τα καλά στο πεδίο της αυτόνομης οδήγησης, η οποία πλέον είναι στις πρώτες προτεραιότητές τους. Πρόσφατα η Fiat Chrysler υπέγραψε συμφωνία με την Aurora για την δημιουργία αυτόνομων οχημάτων, ενώ στην τελευταία επένδυσε και η Hyundai, με παρόμοιο σκοπό.  Παράλληλα, η Volkswagen προχωρά τις διαπραγματεύσεις της με την Argo AI, την μονάδα αυτόνομης οδήγησης της Ford, για την έναρξη μιας νέας συνεργασίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις