Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Γερμανικό ZDF συνεργάζεται με την ATC για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης

Ο γερμανικός τηλεοπτικός οργανισμός ZDF επέλεξε την πλατφόρμα Truly Media της ATC για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης.

Η Zweites Deutsches Fernsehen (ZDF), ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα δημόσιας τηλεόρασης στη Γερμανία, θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα Truly Media για να συγκεντρώσει και να επαληθεύσει τις ηλεκτρονικές πληροφορίες και το περιεχόμενο που δημιουργείται.

Η πλατφόρμα Truly Media αναπτύχθηκε από την Athens Technology Center (ATC), από κοινού με την Deutsche Welle (DW) προκειμένου να υποστηρίξει την αξιολόγηση του βαθμού εγκυρότητας του περιεχομένου που μοιράζεται μέσω των κοινωνικών δικτύων. Η πλατφόρμα έχει ήδη αποδειχθεί χρήσιμο εργαλείο για τις συντακτικές ομάδες της Deutsche Welle (DW), χρησιμοποιείται από τη Διεθνή Αμνηστία για την επιβεβαίωση αναφορών σχετικών με περιστατικά παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και έχει τεθεί υπό δοκιμασία κατά τη διάρκεια των Γερμανικών εκλογών του 2017. Παράλληλα, την πλατφόρμα αξιοποιούν το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa και ο ειδησεογραφικός οργανισμός BR (Bayerischer Rundfunk, μέλος του τηλεοπτικού δικτύου εθνικής εμβέλειας ARD.

Υπό το πρίσμα αυτής της νέας συμφωνίας, ο Νίκος Σαρρής, Διευθυντής του Innovation Lab της ATC, δήλωσε: “Το Truly Media ενσωματώνει την εμπειρία 15 και πλέον χρόνων της ATC στον ειδησεογραφικό χώρο. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για αυτή τη νέα συνεργασία, κυρίως επειδή αποδεικνύει ότι οι δημόσιοι ειδησεογραφικοί οργανισμοί επενδύουν σε νέες τεχνολογίες για να καταπολεμήσουν την παραπληροφόρηση,ένα φαινόμενο που βλάπτει σημαντικά τη Δημοκρατία σε όλο τον κόσμο. Τέλος, η συνεργασία αυτή έρχεται ως φυσική συνέχεια παρόμοιων πρωτοβουλιών στις οποίες συμμετέχουμε, όπως το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για την Καταπολέμηση της Παραπληροφόρησης και το έργο WeVerify”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις