Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι νικητές των Βραβείων “Στέλιος Χατζηιωάννου 2019”

Για 12η συνεχή χρονιά ο sir Στέλιος Χατζηιωάννου βράβευσε σήμερα νέες επιχειρήσεις και απένειμε έπαθλα συνολικής αξίας 120 χιλ. ευρώ, σε μια τελετή στο κτίριο του Stelios Philanthropic Foundation στην Αθήνα.

Την τελετή απονομή Βραβείων άνοιξε ο ίδιος ο Στέλιος Χατζηιωάννου με μια σύντομη ομιλία γύρω από τις δράσεις του φιλανθρωπικού ιδρύματός και των εταιρειών του.

Αμέσως μετά ξεκίνησε η βράβευση των φετινών νικητών. Από τις 72 συνολικά αιτήσεις, στην πρώτη θέση βρέθηκε το Hempoilshop.gr, το πρώτο κατάστημα στην Ελλάδα με αποκλειστική διάθεση βιολογικών προϊόντων βιομηχανικής/κλωστικής κάνναβης (CBD, Έλαιο κανναβιδιόλης). Το Hempoilshop.gr απέσπασε και το μεγαλύτερο έπαθλο, αξίας 30 χιλ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία βραβεύτηκε και πέρυσι λαμβάνοντας το ποσό των 10 χιλ. ευρώ, ενώ καταγράφει μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή πορεία, καθώς, μέσα σε ένα μόλις έτος, ξεπέρασε κατά πολύ τις περσινές της προβλέψεις για τζίρο και κερδοφορία.

Οι υπόλοιπες εταιρείες που κατάφεραν να διακριθούν, λαμβάνοντας 10 χιλ. ευρώ έκαστη, είναι οι εξής:

Tpl: Εταιρεία Logistics που προσφέρει εξατομικευμένες λύσεις στους πελάτες-πωλητές παγκοσμίως βοηθώντας τους να διεισδύσουν σε νέες αγορές, να πουλήσουν τα προϊόντα τους ηλεκτρονικά και να τα διανέμουν σε όλον τον κόσμο.

Aithrio: εταιρεία με έδρα την Καλαμάτα που ειδικεύεται στην εμπορία καλυμμάτων για έπιπλα.

Foodco: Με έδρα το Αρκαλοχώρι της Κρήτης, η οικογενειακή Foodco.gr δραστηριοποιείται στην παραγωγή ελαιολάδου και στην στην παραγωγή και εμπορία καφέ.

Phee: Η PHEE είναι η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως που χρησιμοποιεί ως κύρια πρώτη ύλη τα νεκρά φύλλα του φυτού Posidonia Oceanica. Με αυτά φτιάχνει αξεσουάρ, όπως θήκες κινητών, κουτιά δώρων και άλλα.

Εναλεία: Η Εναλεία είναι μια κοινωνική επιχείρηση που έχει ως στόχο να προσελκύσει άτομα στον κλάδο της αλιείας, να τα εκπαιδεύσει και ταυτόχρονα να δημιουργήσει συνθήκες βιώσιμης αλιείας.

Vendora.gr: Το Vendora.gr είναι ένα marketplace αγγελιών αγορών καινούργιων και μεταχειρισμένων προϊόντων, όλων των κατηγοριών, από ρούχα έως αυτοκίνητα.

Freights: Η Freights αποτελεί μια πλατφόρμα ανταλλαγής φορτίων και φορτηγών με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Natural Balance: Πρόκειται για μια εταιρεία με έδρα τη Θεσσαλονίκη που διανέμει φυσικά συμπληρώματα διατροφής και καλλυντικά από την Ιταλία, σε φαρμακεία και καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Mojestic P.C.:  H Mojestic είναι μια εταιρεία με έδρα τη Θεσσαλονίκη που δραστηριοποιείται μέσω διαδικτύου και ειδικεύεται στην παραγωγή, διανομή και εμπορία premium ξηράς τροφής για ζώα συντροφιάς.

Το Βραβείο απευθύνεται αποκλειστικά σε νέες και νέους Έλληνες επιχειρηματίες μέχρι 40 ετών (γεννηθέντες το 1979 ή μετέπειτα) που έχουν ιδρύσει την Εταιρεία τους στην Ελλάδα και έχουν ξεκινήσει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα τα τελευταία 5 χρόνια, συγκεντρώνοντας συνολικό τζίρο τουλάχιστον 10 χιλ. ευρώ το χρόνο. Η επιχείρησή τους πρέπει να απασχολεί τουλάχιστον δύο άτομα και ο επιχειρηματίας πρέπει να κατέχει τουλάχιστον το 50% αυτής.

Στο πλαίσιο του θεσμού, είχαν μέχρι σήμερα βραβευθεί συνολικά 32 επιχειρήσεις, με 8 από αυτές να ανακηρύσσονται νικητές το 2018. Την περασμένη χρονιά, ανάμεσα σε 64 Εταιρείες που έθεσαν υποψηφιότητα μεγάλος νικητής αναδείχθηκε το ferryhopper.com. Το ferryhopper, μετά τη νίκη του, επιλέχθηκε από τον Sir Στέλιο Χατζηιωάννου και εντάχθηκε στο δυναμικό της easyGroup.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις