Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η κινεζική DeepBlue “φέρνει” στην Ελλάδα AI, επενδύσεις και συνεργασίες και στέλνει 3 Startups στην Σαγκάη

Με μια συνέντευξη τύπου στο κτίριο του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών όπου φιλοξενείται η Θ.Ε.Α. επισφραγίστηκε η “είσοδος” της κινεζικής DeepBlue -εταιρείας που εξειδικεύεται στην AI- στην Ελλάδα αλλά και η έναρξη της συνεργασία της με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Στη συνέντευξη συμμετείχε ο Chen Haibo Anderson, ιδρυτής και CEO της DeepBlue, ο David Duan, Πρόεδρος της DeepBlue στην Ευρώπη & Αντιπρόεδρος της DeepBlue Technology, ο Dr. Kun Tang, Πρόεδρος της Ακαδημίας Βιολογικών Επιστημών της DeepBlue Technology και ο Ελευθέριος Αγγελής, Καθηγητής στο τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Απαντώντας στις ερωτήσεις του κοινού, οι εκπρόσωποι της εταιρείας μίλησαν για τα σχέδια που έχουν για την ελληνική αγορά. Όπως είπαν, η DeepBlue στοχεύει να φέρει το AI στην χώρα μας, μέσα από έτοιμα δικά της προϊόντα αλλά και συνεργασίες με ελληνικές εταιρείες. Οι δράσεις θα ξεκινήσουν και επίσημα μετά το άνοιγμα της αποκλειστικής αντιπροσωπείας της εταιρείας στην Αθήνα, το οποίο αναμένεται να γίνει μέσα στους επόμενους 3 μήνες.

Πιο συγκεκριμένα, στα σχέδια της DeepBlue για την ελληνική αγορά είναι η κυκλοφορία “έξυπνων” λεωφορείων αλλά και η δημιουργία ενός συστήματος “έξυπνου” parking. Το τελευταίο, όπως εξήγησαν, θα λειτουργεί μέσω μιας εφαρμογής AI που θα ενημερώνει τον οδηγό για κενές θέσεις parking αλλά και πιθανά πρόστιμα.

Όσον αφορά τη συνεργασία με το ΑΠΘ, οι εκπρόσωποι της DeepBlue δήλωσαν ότι θα προχωρήσουν στην ίδρυση ενός εργαστηρίου AI, στο οποίο θα προσφέρουν τεχνολογία και τεχνογνωσία. Επίσης, μέσω της συνεργασίας, οι φοιτητές του πανεπιστημίου θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με την DeepBlue, σε Ελλάδα, Κίνα ή σε οποιαδήποτε άλλη από τις 17 χώρες διαθέτει αντιπροσωπείες η εταιρεία. Οι δύο φορείς υπέγραψαν χθες ένα προσύμφωνο (memorandum of understanding), “κλειδώνοντας” την συνεργασία.

Το προσύμφωνο, καθώς και η συνέντευξη τύπου γενικότερα, πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του συνεδρίου του μη-κερδοσκοπικού οργανισμού Hellenic Trade Council (HETCO) με τίτλο «One Belt, One Road: Chinese AI landing in Greece», το οποίο τελέστηκε χθες υπό την αιγίδα του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε επίσης ο διαγωνισμός DeepBlue CupInternational A.I. Science and Innovation Competition, κατά τη διάρκεια του οποίου ελληνικές Startups παρουσίασαν το έργο τους και συζήτησαν με τους εκπροσώπους της DeepBlue. Στον διαγωνισμό διακρίθηκαν τελικά οι εταιρείες Owiwi, Inaccel και Nanometrisis οι οποίες θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στη Σαγκάη όπου εδρεύει η κινεζική εταιρεία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις