Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ήρθε το Apple Pay σε Ελλάδα και Κύπρο

Οι πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει τον τελευταίο καιρό τελικά επιβεβαιώθηκαν, με την Apple να ανοίγει τη πρόσβαση για το Apple Pay σε Ελλάδα και Κύπρο!

Πρόκειται για το σύστημα ανέπαφων πληρωμών της Apple το οποίο επιτρέπει την χρήση του iPhone σαν φυσική κάρτα στα (ανέπαφα) POS αλλά και online. Η βασική αρχή λειτουργίας είναι η αντικατάσταση του αριθμού της κάρτας με ένα ειδικό αναγνωριστικό – token το οποίο είναι αυτό που χρησιμοποιείται στις ανέπαφες συναλλαγές, με τον αριθμό της κάρτας και τα στοιχεία του χρήστη να κρυπτογραφούνται στις συσκευές.

Οι μεγάλοι ανταγωνιστές του Apple Pay είναι το Google Pay, το Samsung Pay και τα αντίστοιχα συστήματα των μεγάλων κινεζικών εταιρειών. Βέβαια και η Mastecard έχει το δικό της σύστημα, το Masterpass, το οποίο χρησιμοποιεί η Alpha Bank στο my Alpha wallet αλλά και η Τράπεζα Πειραιώς σε συσκευές Android.

Στην Ελλάδα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από σήμερα στο Apple Pay οι κάρτες Mastercard και Visa της Revolut, οι κάρτες Mastercard των N26, Monese, οι κάρτες εταιρικών παροχών – διατακτικών της Edenred ενώ στη Κύπρο οι κάρτες της Τράπεζας Κύπρου και οι κάρτες της Revolut, σε περίπου 25.000 συμβατές συσκευές iPhone.

H διαδικασία είναι πολύ απλή με το σκανάρισμα ή την ψηφιακή προσθήκη της κάρτας στο Apple Wallet και την πραγματοποίηση της πληρωμής απλά φέρνοντας το iPhone κοντά στο POS, με την επιβεβαίωση να μπορεί να γίνει με το Touch ID ή το Face ID.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον την απάντηση της Google, μια και εκεί θα υπάρξει μια σαφώς μεγαλύτερη μάζα συσκευών, οι οποίες βέβαια θα πρέπει να έχουν NFC, ενώ μαζί με το Google Pay μπαίνει και στο παιχνίδι των ανέπαφων πληρωμών και το Paypal.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις