Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

“Έξυπνες” μπαταρίες της SUNLIGHT στα οχήματα της ΑΒ Βασιλόπουλος

Η SUNLIGHT, μέλος του ομίλου Olympia, προωθεί τις νέες βιομηχανικές μπαταρίες λιθίου Li.ON FORCE, σε συνεργασία με την αλυσίδα supermarket ΑΒ Βασιλόπουλος.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πιλοτικής ενέργειας, η  ΑΒ Βασιλόπουλος  θα χρησιμοποιήσει  4 «έξυπνες» βιομηχανικές μπαταρίες Li.ON FORCE SUNLIGHT τεχνολογίας λιθίου για το χρονικό διάστημα 6 μηνών. Οι μπαταρίες αυτές θα χρησιμοποιηθούν στην πρώτη τους εφαρμογή εντός Ελλάδος, για την τροφοδότηση περονοφόρων οχημάτων του στόλου της ΑΒ Βασιλόπουλος.

Η σειρά Li.ON FORCE συνδυάζει την τεχνολογία λιθίου με εφαρμογές Smart Factory(Industry 4.0), και διαθέτει δυνατότητα απομακρυσμένης διαχείρισης με την χρήση του GLocal, το οποίο μέσω Cloud δίνει τη δυνατότητα συνεχούς παρακολούθησης της κατάστασης της μπαταρίας, στατιστική ανάλυση της απόδοσής της, διάγνωση και απομακρυσμένη επίλυση τεχνικών ζητημάτων κατά την λειτουργία της μπαταρίας με real time αμφίδρομη επικοινωνία.

Ο Γιάννης Τσώνης, TechnicalOperations Director της ΑΒ Βασιλόπουλος, σχολίασε για τη συνεργασία: «Στην ΑΒ Βασιλόπουλος, η τεχνολογία αποτελεί βασικό μας σύμμαχο, η οποία υποστηρίζει τις στρατηγικές πρωτοβουλίες μας και ανταποκρίνεται στην ανάγκη μας να γινόμαστε ολοένα και πιο φιλικοί προς το περιβάλλον. Σε αυτήν την κατεύθυνση, επιλέγουμε να συνεργαζόμαστε με τους πλέον ειδικούς στον τομέα τους, όπως η εταιρεία SUNLIGHT. Η πολύχρονη συνεργασία μας, μας οδηγεί τώρα στο πιλοτικό πρόγραμμα για τις μπαταρίες λιθίου, εφαρμόζοντας τις τεχνολογικές εξελίξεις στο χώρο της εφοδιαστικής μας αλυσίδας».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις