Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Booster σήκωσε 56 εκατ. δολάρια για να συνεχίσει να διανέμει καύσιμα

Η Booster, μια startup με έδρα την Καλιφόρνια, που προσφέρει υπηρεσία παράδοσης καυσίμων (την ίδια μέρα), στις ΗΠΑ, σήκωσε 56 εκατ. δολάρια σε έναν τρίτο γύρο χρηματοδότησης, με επικεφαλής την Invus, και συμμετοχή προηγούμενων επενδυτών, συμπεριλαμβανομένων των Conversion Capital, Madrona Venture Group, Maveron, Perot Jain LP, Vulcan Capita αλλά και του νέου, στρατηγικού επενδυτή, Enterprise Holdings.

Η χρηματοδότηση ακολουθεί έναν δεύτερο γύρο στον οποία η εταιρεία είχε σηκώσει 20 εκατ. δολάρια και ανεβάζει την συνολική της χρηματοδότηση στα 88,5 εκατ. δολάρια, τα οποία σύμφωνα με τον CEO της, Frank Mycroft, θα χρησιμοποιηθούν για την επέκταση της Startup.

«Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι που έχουμε την υποστήριξη αυτών των κορυφαίων επενδυτών καθώς δουλεύουμε για να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές αποκτούν καύσιμα», δήλωσε ο Mycroft, ο οποίο ίδρυσε την Booster το 2014. «Η συνεργασία με την Invus δείχνει το κίνητρο και την αφοσίωσή τους να μεταμορφώσουν βιομηχανίες και μακροπρόθεσμες επενδύσεις», συμπλήρωσε.

Τα μοβ tanker της Booster κατευθύνονται απευθείας στα αυτοκίνητα χιλιάδων πελατών σε πάνω από 20 πόλεις, μεταξύ των οποίων είναι οι San Francisco, Los Angeles, Orange County, και Dallas-Fort Worth. Το μόνο που έχει να κάνει ο πελάτης όταν χρειάζεται καύσιμα είναι να ανοίξει την εφαρμογή της Booster, να «δείξει» την τοποθεσία που βρίσκεται το αυτοκίνητό του και να διασφαλίσει ότι αυτό είναι προσβάσιμο.

Η Booster χρεώνει κάθε διανομή και δεν εισπράττει κάποιο τέλος από τα μέλη της. Το μόνο κόστος είναι αυτό των καυσίμων. Από όταν δημιουργήθηκε, έχει προσελκύσει μεγάλους εταιρικούς πελάτες όπως οι Toyota, Yahoo, Cisco, eBay, IBM, Oracle, PayPal, Pepsi και Mercedes.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις