Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

HQ Accelerator: Η Merck KGaA “αναζητά” BioTech Startups

Η Merck KGaA προσκαλεί Startups να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα HQ Accelerator στο Ντάρμσταντ της Γερμανίας, και να «κερδίσουν» χρηματοδότηση, διασυνδέσεις και συνεργασίες.

Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν 12 συνολικά εταιρείες που ασχολούνται με τεχνολογίες υγρής βιοψίας, βιοανίχνευση και διεπαφές, «συνθετικό» κρέας (clean meat), βιοεπιστήμες, χημικά υψηλής τεχνολογίας για εφαρμογές σε τομείς όπως τα ηλεκτρονικά είδη, ο φωτισμός και τα καλλυντικά αλλά και με την υγεία γενικότερα.

Όσες startups επιλεχθούν και τελικά συμμετάσχουν στον τρίμηνο επιταχυντή θα έχουν πρόσβαση στις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό της Merck KGaA, θα επωφεληθούν από εξειδικευμένη συμβουλευτική και coaching, θα συμμετάσχουν σε events ενώ θα κερδίσουν 50 χιλ. ευρώ σε χρηματοδότηση χωρίς παραχώρηση μετοχών και επαφές με ένα ευρύ δίκτυο επενδυτών.

Επιπλέον, ορισμένες Startups θα έχουν τη δυνατότητα να «μπουν» στην Κινέζικη αγορά μέσω του China Innovation Hub Accelerator. Στο τέλος του προγράμματος HQ μερικές από τις εταιρείες θα επιλεχθούν για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα επιτάχυνσης στην Κίνα, κατά τη διάρκεια του οποίου (3 εβδομάδες) θα πάρουν μέρος σε μια εκπαιδευτική «εκστρατεία» σε Πεκίνο, Κουανγκτσόου και Σανγκάη.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο πρόγραμμα, εδώ. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 25 Αυγούστου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις