Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

“Βουτιά” στις μετοχές της Funding Circle μετά την μείωση των προβλεπόμενων εσόδων της

Η Funding Circle, η οποία επιτρέπει στους χρήστες της να δανείσουν χρήματα σε μικρές επιχειρήσεις, “βλέπει” τις μετοχές της να πέφτουν, μετά την μείωση των προβλεπόμενων εσόδων της από 40% σε 20%, σύμφωνα με το BBC.

Η εταιρεία “ρίχνει” την ευθύνη γι’αυτό στην οικονομική αστάθεια. Συγκεκριμένα, ο Samir Desai, Γενικός Διευθυντής της Funding Circle, δήλωσε: “Το αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον έχει μειώσει τη ζήτηση δανεισμού από τις μικρές επιχειρήσεις και μας οδήγησε να κάνουμε πιο αυστηρά, προληπτικά, τα κριτήρια δανεισμού”.

Funding Circle share price chart

Παρόλα αυτά, η Funding Circle δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι αναμένει η ετήσια ζημία της να είναι μικρότερη φέτος από ότι το 2018. “Παραμένουμε σίγουροι ότι θα πετύχουμε τον στόχο μας να γίνουμε ο μεγαλύτερος προμηθευτής δανείων μικρών επιχειρήσεων στον κόσμο, βοηθώντας εκατομμύρια επιχειρήσεις να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και να στηρίξουν την οικονομική ανάπτυξη”, δήλωσε ο Desai.

Η εταιρεία επίσης ανακοίνωσε ότι “διακόπτει” τα σχέδια επέκτασης στον Καναδά, προκειμένου να επικεντρωθεί στις ήδη υπάρχουσες αγορές, κυρίως στο Η.Β και τις ΗΠΑ.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις