Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Creandum: Νέο fund 265 εκατ. ευρώ για Tech Startups

Η Creandum, VC που είχε επενδύσει σε Spotify και iZettle όταν ήταν ακόμα σε αρχικό στάδιο, συγκέντρωσε, σύμφωνα με το Bloomberg, ένα fund ύψους 265 εκατ. ευρώ, για να ανακαλύψει και να στηρίξει νέες τεχνολογικές εταιρείες.

Με το νέο fund, η Creandum, θα συνεχίσει να στοχεύει σε επενδύσεις αρχικού σταδίου, σε χρηματοδοτήσεις seed και πρώτου γύρου. Απευθύνεται κυρίως σε Startups που ασχολούνται με FoodTech, HealthTech, FinTech, logistics, κατασκευή λογισμικού, ενέργεια αλλά και μετακινήσεις.

«Προσπαθούμε να κρατήσουμε το fund μικρό, παρά την ευκαιρία (που έχουμε) να συγκεντρώσουμε περισσότερα χρήματα», δήλωσε σε συνέντευξή του ο Johan Brenner, General Partner της Creandum, προσθέτοντας ότι στην χρηματοδότηση συμμετείχαν 26 επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων συνταξιοδοτικών ταμείων και οικογενειακών γραφείων σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Ασία.

Όπως τόνισε ο ίδιος, η Creandum απέρριψε κάποιους επενδυτές για να κρατήσει το fund μικρό, καθώς η εταιρεία δεν θα είχε τον χρόνο να υποστηρίξει και να διαχειριστεί μεγαλύτερο αριθμό επενδύσεων, γεγονός που θα οδηγούσε σε κακά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, έχουν γίνει ήδη κάποιες επενδύσεις με το νέο κεφάλαιο, οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις