Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Antler VC επένδυσε 5,4 εκατ. ευρώ για την ίδρυση 44 Startups

Από το τέλος του 2018 μέχρι σήμερα, η Antler VC έχει επενδύσει 5,4 εκατ. ευρώ για την ίδρυση 44 διεθνών Startups. Το VC διοργάνωσε ένα πρόγραμμα με αυτό το σκοπό, για το οποίο έλαβε συνολικά 13 χιλ. αιτήσεις. Από αυτές ξεχώρισε 450 άτομα και τους έδωσε τη δυνατότητα να ξεκινήσουν την δική του επιχείρηση.

Το πρώτο πρόγραμμα της Antler ξεκίνησε στην Σιγκαπούρη το 2018 και από τότε έχει επεκταθεί σε Στοκχόλμη, Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Άμστερνταμ, Όσλο, Σίδνεϊ, Ναϊρόμπι και Αντίς Αμπέμπα.  Σε κάθε χώρα διοργανώνονται δύο αντίστοιχα προγράμματα τον χρόνο και στην πρώτη φάση, επιτυχημένες startups λαμβάνουν χρηματοδότηση ύψους 100 και 150 χιλ. δολαρίων σε αντάλλαγμα με ένα μικρό μετοχικό μερίδιο.

«Σε μόλις έξι μήνες, η Antler επέτρεψε σε εκατοντάδες επιχειρηματίες από διαφορετικό υπόβαθρο να δημιουργήσουν εξαιρετικές εταιρείες που έχουν ήδη θετικό αντίκτυπο στις παγκόσμιες και τοπικές οικονομίες», δήλωσε ο Magnus Grimeland, ιδρυτής και CEO της Antler. «Αυτό που μπορεί να πάρει σε μια νέα Startup μήνες και χρόνια, μπορεί να επιταχυνθεί σημαντικά με την έμπειρη ομάδα και τους συμβούλους μας. Είμαστε σε καλό δρόμο για να γίνουμε η νούμερο ένα πλατφόρμα για τους επιχειρηματίες παγκοσμίως, ωστόσο, το ταξίδι μας μόλις ξεκινά», συμπλήρωσε.

Ένα παράδειγμα πετυχημένης Startup που έχει αναδείξει η Antler είναι η Sampingan, μια πλατφόρμα εργατικού δυναμικού που συνδέει εταιρείες με ελεύθερους επαγγελματίες στην Ινδονησία, η οποία πρόσφατα εξασφάλισε χρηματοδότηση 500 χιλ. δολαρίων από την Golden Gate Ventures. Εξίσου πετυχημένη είναι και η Soma Sketch, μια HealthTech εφαρμογή που επιτρέπει σε ασθενείς να εξηγούν τα ψυχολογικά και σωματικά συμπτώματα, γράφοντας ή σχεδιάζοντας πώς νιώθει το σώμα τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις