Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Visa ηγείται επένδυσης 40 εκατ. δολαρίων στην Startup Anchorage

Η Visa φαίνεται να επένδυσε εκατομμύρια δολάρια στην Anchorage, μία startup η οποία χρησιμοποιεί σύγχρονη μηχανική ασφαλείας για να βοηθήσει ιδρύματα και θεσμικούς επενδυτές να διαφυλάξουν τις επενδύσεις τους σε κρυπτονομίσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Fortune, η Visa συμμετείχε στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης της startup, ο οποίος ανήλθε στα 40 εκατ. δολάρια, μαζί με την Blockchain Capital. Αυτή είναι η δεύτερη γνωστή επένδυση της Visa σε startup κρυπτονομισμάτων. Τέσσερα χρόνια πριν, η εταιρεία είχε επενδύσει στην Chain, εταιρεία που τον Σεπτέμβριο εξαγοράστηκε από την Lightyear.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο η Visa όσο και η Anchorage είναι ιδρυτικά μέλη του Libra Association, του Facebook. Μάλιστα η Startup έγινε γνωστή μέσα από την ανακοίνωση αυτού του project, όταν το όνομά της βρέθηκε δίπλα σε αυτά των Mastercard, PayPal, Uber, Spotify και φυσικά της Visa.

Ο Terry Angelos, επικεφαλής του fintech τομέα στην Visa, δήλωσε ότι η εταιρεία ενδιαφέρεται να υποστηρίξει «εταιρείες όπως η Anchorage που εργάζονται για την παροχή ασφαλών υποδομών στο αναπτυσσόμενο οικοσύστημα των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων» καθώς και ότι «η Anchorage χτίζει τις βάσεις για να στηρίξει μια σειρά από νέες χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες».

Το ακριβές ποσό της επένδυσης της Visa καθώς και η εκτιμώμενη αξία της Anchorage δεν έχουν γίνει γνωστά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις