Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Interamerican: Επέτειος 50 ετών για το Αστρασφαλιστήριο Ζωής των αστροναυτών του «Apollo 11»

Την ασφαλιστική κάλυψη των αστροναυτών της πρώτης αποστολής στη Σελήνη κατά τον Ιούλιο του 1969 υπενθυμίζει η Interamerican, με εκδήλωση που οργανώνει για την 50ή επέτειο της εκτόξευσης, στις 16 Ιουλίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Στην εκδήλωση, που φέρει τον τίτλο «Πάμε μια βόλτα στο Φεγγάρι», θα μιλήσει ο επίτιμος πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου, καθηγητής Διονύσης Σιμόπουλος, θα προβληθεί ένα θέμα για τις αποστολές στη Σελήνη και θα πραγματοποιηθεί μια μουσική παράσταση με τραγούδια που έχουν θέμα τους το Φεγγάρι.

Η ασφάλιση των αστροναυτών Neil Armstrong, Michael Collins και Edwin Aldrin, που αποτελούσαν το πλήρωμα του «Apollo 11», ήταν ένα τόλμημα των ιδρυτών της INTERAMERICAN, Αλέξανδρου Ταμπουρά και Δημήτρη Κοντομηνά. Για την ασφαλιστική κάλυψη χρειάστηκε η κοινοπραξία των εταιρειών INTERAMERICAN και ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ, κάτω από την ομπρέλα της εταιρείας «Οργάνωσις Ταμπουρά», που πλήρωσε και το ασφάλιστρο των 15,261 δραχμών.

Το ασφαλιστήριο συμβόλαιο κάλυπτε τον κίνδυνο «θανάτου ή εξαφανίσεως εις το Διάστημα και πλήρους, διαρκούς ανικανότητος των ασφαλιζομένων», για συνολικό ασφαλιζόμενο κεφάλαιο 30 χιλ. δολαρίων -δηλαδή για 900 χιλ. δραχμές- με ισόποση κατανομή του κεφαλαίου στους τρεις αστροναύτες. Η ασφαλιστική κάλυψη προέβλεπε μέχρι και την περίπτωση «της υπό εξωγηίνων όντων απαγωγής των ασφαλιζομένων αστροναυτών»!

Στην είσοδο του Ιδρύματος Ευγενίδου μεταφέρθηκε από την INTERAMERICAN και θα εκτίθεται, τόσο κατά την εκδήλωση όσο και μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου για τους επισκέπτες του Πλανηταρίου, το πιστό ομοίωμα της σεληνακάτου σε κλίμακα 1:3, που είχε κατασκευάσει η «Οργάνωσις Ταμπουρά» το 1969.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις