Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ολοκληρώθηκε ο δεύτερος κύκλος προθερμοκοιτίδας των THERMI A.E. και American College of Thessaloniki

Ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα ο δεύτερος κύκλος προθερμοκοιτίδας που οργάνωσαν η θερμοκοιτίδα επιχειρήσεων THERMI A.E. και το Entrepreneurship Hub του American College of Thessaloniki.

Κατά την διάρκεια του Pitching Event οι υποστηριζόμενες ομάδες είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις επιχειρηματικές ιδέες τους μπροστά σε επιτροπή αξιολόγησης που αποτελούταν από εκπροσώπους των Venture Capital Fund, και συγκεκριμένα την Μυρτώ Παπαθάνου από το Metavallon VC, την Ντόρα Τραχανά από το Uni.fund, τον Νίκο Παπανώτα από την Velocity Partners και τον Γιάννη Αγναντιάρη από τη Thermi Ventures.

Ο δεύτερος κύκλος της προθερμοκοιτίδας, όπως επισήμανε ο αντιπρόεδρος του Ομίλου Thermi Group, Νικόλας Τακάς, πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας. Το πρώτο βραβείο, χρηματικό έπαθλο 2 χιλ. ευρώ, χορηγός του οποίου ήταν η Εθνική Τράπεζα, απένειμε ο περιφερειακός διευθυντής καταστημάτων στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας κ. Λουτζίδης, στην ομάδα Trinity Systems, για την ιδέα της δημιουργίας μιας Spin Out, με αντικείμενο τον εξορθολογισμό της δαπάνης της αποκομιδής των στερεών αποβλήτων, μέσω της βελτιστοποίησης των δρομολογίων συλλογής με τη χρήση ειδικών αλγορίθμων.

Το δεύτερο βραβείο, με χρηματικό έπαθλο χίλια ευρώ, χορηγία της θερμοκοιτίδας THERMI A.E., απέσπασε η ομάδα The Second Method, για την ιδέα της ανάπτυξης ηλεκτρονικού παιχνιδιού σοβαρού σκοπού και σχετικού mobile application για παιδιά με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ, διεθνώς ADHD), με την ονομασία ADHD360.

Οι υπόλοιπες ομάδες που διαγωνίστηκαν ήταν η Esend24, μια πλατφόρμα σύγκρισης τιμών αποστολών courier, η Mytask.gr, μια πλατφόρμα αγγελιών μικροεργασιών, η Cannav Oil, μια μονάδα εκχύλισης βιομηχανικής κανναβιδιόλης, η Retoilet, ένα σύστημα υγιεινής για την αντιμετώπιση οσμών και μικροβίων σε τουαλέτες, η Motobrain, ένα mobile application για την αξιολόγηση και βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς των μοτοσικλετιστών και η +Life, ένα serious game σε VR περιβάλλον για την εκπαίδευση πολιτών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Οι ομάδες που συμμετείχαν στον 2ο κύκλο Προθερμοκοιτίδας έλαβαν εντατικό coaching και mentoring από τα στελέχη της θερμοκοιτίδας και από εξωτερικούς μέντορες και κατά το διάστημα των 3 μηνών του προγράμματος παρακολούθησαν Masterclasses πάνω σε διάφορα θέματα επιχειρηματικότητας έχοντας τη δυνατότητα να δουλέψουν οργανωμένα στις επιχειρηματικές τους ιδέες. Το πρόγραμμα της Προθερμοκοιτίδας κρίνεται απαραίτητο για την προετοιμασία και την στήριξη νέων επιχειρηματιών στο ξεκίνημα τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις