Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Elikonos 2: Έκλεισε με 71 εκατ. ευρώ το κεφάλαιό της και έκανε τη πρώτη της επένδυση στην “Ροδούλα”

Το παράθυρο Growth του Equifund “άνοιξε”, με την Elikonos 2 να ανακοινώνει ότι συγκέντρωσε συνολικά 72 εκατ. ευρώ για επενδύσεις και παράλληλα ανακοίνωσε την πρώτη επένδυση σε μια αναπτυσσόμενη εταιρεία αλλά όχι από τον χώρο των Startups.

Το PE fund δραστηριοποιείται στον χώρο των Startups από το 2012 και την εποχή του προγράμματος Jeremie, με partners τον Τάκη Σολωμό και τον Παντελή Παπαγεωργίου. Στη προ-equifund εποχή το fund έχει επενδύσει μεταξύ άλλων στις Hotel Genius, Customedialabs, Nubis, Deliveras.gr, Travelplanet24.

H πρώτη επένδυση του κεφαλαίου Elikonos 2, ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ, έγινε στην εταιρία «Προϊόντα Ζύμης Ροδούλα ΑΕ», μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες κατεψυγμένων προϊόντων ζύμης και γλυκού στην Ελλάδα με εξαγωγές σε πάνω από 40 χώρες.

Η εταιρεία παράγει τα προϊόντα της σε 2 εγκαταστάσεις στην Αττική και λειτουργεί κέντρα διανομής σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη, ενώ απασχολεί 235 άτομα προσωπικό. Την χρήση 2018 είχε πωλήσεις 16,5 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων 1,8 εκατ. ευρώ.

Το Elikonos 2 έχει σαν στόχο την χρηματοδότηση αναπτυσσόμενων Ελληνικών Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων (SMEs), ενώ σε αυτό συμμετέχουν μεταξύ άλλων, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΙΒ), η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (πρώην ΕΤΕΑΝ ΑΕ).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις