Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Παράταση υποβολής αιτήσεων για τη δράση “Επιχειρούμε Έξω” του ΕΣΠΑ

Ανακοινώθηκε, από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η 5η τροποποίηση της πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων στη Δράση «ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΕΞΩ – Υποστήριξη Διεθνούς Προβολής ΜΜΕ με Εξωστρεφή Προσανατολισμό» του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)», ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Η τροποποίηση αφορά στην παράταση της ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων, η οποία αλλάζει σε Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 17:00:00.

Καθ’ όλη την προαναφερόμενη περίοδο – και υπό την προϋπόθεση της ύπαρξης διαθέσιμου προϋπολογισμού- οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις χρηματοδότησης.

Η Δράση ‘”Επιχειρούμε Έξω” στοχεύει στην προώθηση της εξωστρέφειας των ελληνικών μεταποιητικών επιχειρήσεων που αναπτύσσουν ήδη εξαγωγική δραστηριότητα, μέσω της συμμετοχής τους σε εμπορικές εκθέσεις που διοργανώνονται στην ΕΕ και σε τρίτες χώρες.

H Δημόσια Δαπάνη της Δράσης ανέρχεται σε 50 εκατ. ευρώ για το σύνολο των περιφερειών της χώρας.

Δικαιούχοι της Δράσης είναι Υφιστάμενες Μικρομεσαίες Παραγωγικές- Μεταποιητικές Εξαγωγικές Επιχειρήσεις οι οποίες θα ενισχυθούν για τη συμμετοχή τους σε εμπορικές εκθέσεις του εξωτερικού με ποσοστό επιχορήγησης 50% σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις της Δράσης.

Συγκεκριμένα, απευθύνεται σε Πολύ Μικρές, Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις, οι οποίες πριν από την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης:

  • έχουν κλείσει τουλάχιστον μία διαχειριστική χρήση δωδεκάμηνης διάρκειας
  • διαθέτουν επιλέξιμους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ), οι οποίοι αφορούν σε προϊόντα που επιθυμούν να προωθήσουν μέσω της συμμετοχής τους στις εμπορικές εκθέσεις
  • παράγουν/ μεταποιούν ήδη τα προϊόντα αυτά αναπτύσσουν ήδη εξαγωγική δραστηριότητα και ποσοστό τουλάχιστον 2% του ετήσιου κύκλου εργασιών προέρχεται από εξαγωγές προϊόντων που παράγουν/μεταποιούν.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις