Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Traxens σήκωσε 20 εκατ. δολάρια για την υπηρεσία IoT tracking

Η Traxens, μια γαλλική εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες logistics για τη βιομηχανία εφοδιαστικής αλυσίδας, έκλεισε χθες τον τρίτο γύρο χρηματοδότησης της, στα 20 εκατ. ευρώ.

Η Startup συνεργάζεται με μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες και παρέχει ολοκληρωμένα δεδομένα παρακολούθησης για εμπορευματοκιβώτια. Πρόσφατα εγκαινίασε ένα πιλοτικό σχέδιο IoT στο ισπανικό λιμάνι της Βαλένθια για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας στην παρακολούθηση της κίνησης των εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι. Η Traxens αναμένει να εξοπλίσει 100 χιλ. containers με την κατοχυρωμένη IoT λύση που προσφέρει, μέχρι το τέλος του 2020.

Η χρηματοδότηση, η οποία προέρχεται από τις Itochu Corporation, Bpifrance και Supernova Invest θα χρησιμοποιηθεί για την αναβάθμιση των «έξυπνων» containers και των υπηρεσιών μεταφορών της startup αλλά και για την προώθηση της διεθνούς επέκτασής της.

Σύμφωνα με τον Shunsuke Noda, CDO και CIO της ITOCHU Corporation, το μέλλον της Traxens μπορεί να βρίσκεται στην ασιατική αγορά: «Ως εταίροι της Traxens προσδοκούμε να να αυξήσουμε τις πωλήσεις των προϊόντων και των υπηρεσιών της στην Ασία, μια περιοχή όπου η ‘κίνηση’ στην θάλασσα αυξάνεται».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις