Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στα 323 εκατ. δολάρια “έκλεισε” ο πέμπτος γύρος χρηματοδότησης της Robinhood

Στα 323 εκατ. δολάρια έκλεισε ο πέμπτος γύρος χρηματοδότησης της χρηματιστηριακής εφαρμογής Robinhood, με την αξία της να ανεβαίνει στα 7,6 δισ. δολάρια.

“Θα χρησιμοποιήσουμε την χρηματοδότηση για να συνεχίσουμε να συνεχίσουμε να επιδιώκουμε την αποστολή που είναι ο εκδημοκρατισμός του χρηματοπιστωτικού συστήματος για όλους”, ανέφερε η εταιρεία σε σχετική δημοσίευση το blog της.

Επικεφαλής του γύρου ήταν η DST Global, ενώ συμμετείχαν και άλλοι επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των Ribbit Capital, NEA, Sequoia, και Thrive Capital. Μέχρι σήμερα, η Robinhood έχει σηκώσει πάνω από 860 εκατ. δολάρια σε χρηματοδότηση.

Οι CEOs της Robinhood, Baiju Bhatt και Vlad Tenev δήλωσαν ότι η είσοδος στο χρηματιστήριο είναι στα πλάνα τους, αλλά αυτή τη στιγμή η εταιρεία επιδιώκει να «αποδιοργανώσει» άλλους τομείς της οικονομίας.

Φέτος υπέβαλε αίτηση για την έκδοση εθνικής άδειας η οποία θα της δώσει τη δυνατότητα να προσφέρει και τραπεζικά προϊόντα. «Ο στόχος της Robinhood είναι να είναι σε θέση να προσφέρει στους πελάτες της μια πλήρη σειρά οικονομικών προϊόντων για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τους”, ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι FIS, Fiserv ή η Infosys θα αναλάβει να παρέχει το λογισμικό επεξεργασίας για την mobile τράπεζα αν η Robinhood λάβει έγκριση. Η εταιρεία έχει ωστόσο ήδη προσλάβει τον CEO των Wedbush Bank και Merchants Bank of California, Scott Racusin, για να ηγηθεί της προσπάθειας εισόδου στην τραπεζική αγορά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις