Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι ελληνικές υποψηφιότητες για τα WITSA Global ICT Excellence Awards 2019

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), μέλος του WITSA – Παγκόσμιου Συνδέσμου Πληροφορικής και Υπηρεσιών Τεχνολογίας από το 1996, ανακοίνωσε τις ελληνικές υποψηφιότητες για τα “WITSA Global ICT Excellence Awards 2019″, που θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συνεδρίου Πληροφορικής “WCIT 2019”, στις 8 Οκτωβρίου 2019 στο Γερεβάν, στην Αρμενία.

Στο πλαίσιο των εργασιών του, ο WITSA έχει θεσμοθετήσει τα “WITSA Global ICT Excellence Awards”, με στόχο να αναδειχθούν οι επιχειρήσεις και οι φορείς, οι οποίοι έχουν επιδείξει εξαιρετικά επιτεύγματα στη χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι βραβευθέντες ξεχωρίζουν για τα επιτεύγματά τους σε ό,τι αφορά στις εφαρμογές ΤΠΕ για το Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, στη Δημιουργία Ψηφιακών Ευκαιριών και στην Αειφόρο Ανάπτυξη.

Στην κατηγορία “Digital OpportunityInclusion Award”, ο ΣΕΠΕ υπέβαλε την υποψηφιότητα της Space Hellas για το έργο “City.Risks. Στο πλαίσιο του City.Risks η Space Hellas ανέπτυξε ένα καινοτόμο “οικοσύστημα” κινητών εφαρμογών, οι οποίες θα επιτρέπουν στους πολίτες ή επισκέπτες μιας πόλης να συλλέγουν, να οπτικοποιούν και να μοιράζονται πληροφορίες σχετικές με την ασφαλή πλοήγηση των πολιτών μέσα στην πόλη, την αναζήτηση μαρτύρων για εγκληματικά συμβάντα καθώς και την δυνατότητα καταγγελίας αυτών. Βασικός στόχος του έργου είναι να ενισχύσει το αίσθημα της ασφάλειας των πολιτών, προωθώντας με διαφανή τρόπο τη συμμετοχή τους σε κοινότητες, προστατεύοντας τους πολίτες από εγκληματικές ενέργειες και παρέχοντας τους έγκαιρη, άμεση και σωστή αντιμετώπιση σε περίπτωση κάποιου συμβάντος.

Για την κατηγορία “Digital Innovation Award”, ο ΣΕΠΕ υπέβαλε την υποψηφιότητα της Deep Sea Technologies για την εφαρμογή Τεχνητής Νοημοσύνης (A.I.)  powered vessel monitoring”. Το πρωτοποριακό προϊόν της Deep Sea Technologies ονομάζεται Cassandra και είναι ένας βοηθός Τεχνητής Νοημοσύνης για την παρακολούθηση των μηχανημάτων και λειτουργιών των πλοίων. Εγκαθιστώντας ειδικούς αισθητήρες γεφυρώνουν την απόσταση ανάμεσα στο πλοίο και τα γραφεία. Εφαρμόζοντας μεθόδους τεχνητής νοημοσύνης μειώνεται η πολυπλοκότητα της επιτήρησης των μηχανημάτων του πλοίου, και αναπτύσσεται μια διαισθητική πλατφόρμα που ενημερώνει τους χρήστες τη στιγμή, ή ακόμα και πριν τη στιγμή, ότι κάτι πάει στραβά. Αναλύοντας τα δεδομένα η Cassandra “μαθαίνει” τη συμπεριφορά του πλοίου και των μηχανημάτων του και παράγει ειδικά τροποποιημένα alerts όταν η συμπεριφορά του πλοίου δεν είναι η αναμενόμενη.

Τέλος, στην κατηγορία Innovative eHealth Solutions” υποβλήθηκε η υποψηφιότητα του έργου της HΔΙΚΑ ΑΕ “Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας (ΗΦΥ)”. Η Ένωση εταιρειών «ΟΤΕ AE – Byte Computer ABEE» και ο συνεργάτης της Datamed AE, έχουν υλοποιήσει με πλήρη επιτυχία, για λογαριασμό της ΗΔΙΚΑ, τον Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας (ΑΗΦΥ), ο οποίος θα αποτελέσει τον Εθνικό Φάκελο Υγείας. Η λύση αφορά όλους τους κατόχους ΑΜΚΑ και ΑΥΠΑ και  αποσκοπεί στην προάσπιση, στην προστασία και στην προαγωγή της υγείας του πληθυσμού. Ο ηλεκτρονικός φάκελος συνοδεύει τον πολίτη στη “διαδρομή του” στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και περιέχει δημογραφικά και επιδημιολογικά στοιχεία, αναλυτικό ιστορικό υγείας, στοιχεία φαρμακευτικής αγωγής, εξετάσεις στις οποίες έχει υποβληθεί και αποτελέσματα αυτών, αλλά και τα εμβόλια στα οποία έχει υποβληθεί (κυρίως στην περίπτωση των παιδιών).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις