Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι φιναλίστ των EIT Health InnoStars Awards 2019

Δεκαπέντε υποσχόμενες startups, μεταξύ των οποίων πέντε από την Πορτογαλία, δύο από την Πολωνία, δύο από την Ουγγαρία, δύο από τη Λετονία, μία από την Τσεχία, μία από τη Λιθουανία, μία από την Ιταλία και μία από τη Ρουμανία, επελέγησαν για να συμμετάσχουν στους τελικούς του EIT 2019 InnoStars Awards programme.

Οι επιλεγμένες εταιρείες θα λάβουν 25 χιλ. ευρώ, ατομική καθοδήγηση για τέσσερις μήνες και την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε δύο bootcamps στην Ευρώπη. Το EIT Health InnoStars θα οργανώσει επίσης 3 συνεντεύξεις με πιθανούς πελάτες, επενδυτές και συνεργάτες. Μετά το τετράμηνο πρόγραμμα δέκα φιναλίστ θα επιλεγούν για να συμμετάσχουν στο τελικό pitch των InnoStars που θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο και θα διαγωνιστούν για τα τρία κορυφαία βραβεία των 25, 15 και 10 χιλιάδων αντίστοιχα.

Το InnoStars Awards programme απευθύνεται σε μικρές επιχειρήσεις, spin-offs και startups που έχουν ήδη ένα ελάχιστο βιώσιμο προϊόν (MVP). Φέτος, υπήρξε ρεκόρ συμμετοχών, με 116 προτάσεις καινοτομίας στον τομέα της υγείας. Οι συμμετοχές προήλθαν από συνολικά 13 Ευρωπαϊκές χώρες που εντάσσονται στο Regional Innovation Scheme Programme (RIS). Το πρόγραμμα αυτό υποστηρίζει την ανακάλυψη και ανάπτυξη καινοτομιών στον τομέα της υγείας (αλλά και σε άλλους τομείς), στην Κεντρική, Ανατολική και Νότια Ευρώπη.

Οι φιναλίστ των InnoStars Awards 2019

B-CULTURE: Πορτογαλική startupe, πρωτοπόρος στον τομέα της προηγμένης τεχνολογίας και των υπηρεσιών για τη δοκιμή φαρμάκων 4D

BrachyDOSE: Το σύστημα της λιθουανικής ομάδας χρησιμοποιείται για την αξιολόγηση της χορηγούμενης δόσης στον ασθενή κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

InoCure: Μια βιοτεχνολογική εταιρεία από την Τσεχία, η οποία παρέχει λύσεις για τη βιοεπιστήμη και τη φαρμακοβιομηχανία.

Femyo: Ρουμανική εταιρεία που δημιουργήθηκε για να μειώσει στο μισό τη βρεφική θνησιμότητα στην Ευρώπη.

Sineko: Το λογισμικό GRAID της Sineko στοχεύει στην εξέλιξη της διασυνοριακής τηλεδιάγνωσης με την “μετάφραση” ακτινολογικών εκθέσεων.

HydrUStent: Πορτογαλική startup που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη καινοτόμων ιατρικών συσκευών βάσει κλινικών αναγκών.

InSimu Patient: Πρόκειται για μια διαδραστικά εκπαιδευτική εφαρμογή με προσομοιώσεις ασθενών.

Mhydrogel: Startup με έδρα τη Ρίγα, που προσφέρει θεραπευτικούς φακούς επαφής για να σώσει τη όραση μετά από χημικό τραυματισμό των ματιών.

OASIS Diagnostics SA: Πολωνική εταιρεία MedTech που δημιουργήθηκε για να σχεδιάσει και να αναπτύξει τη νέα, μη επεμβατική ιατρική συσκευή ONIRY.

Mosaic Software Srl: Ιταλική Startup που μετασχηματίζει την κλινική έρευνα χάρη στην έμφαση στον ασθενή και στις πρωτοποριακές ψηφιακές τεχνολογίες.

BRIGHT – Beyond Research and Information Graphics for Health and Technology: Εταιρεία που σχεδιάζει και υλοποιεί καινοτόμες λύσεις για τον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Surgeonmate: Πορτογαλική εταιρεία τεχνολογίας που στοχεύει στην ανάπτυξη τεχνικών λύσεων που βελτιώνουν την καθημερινότητα των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης.

TimeUp: Πορτογαλική ομάδα που εργάζεται για την ανάπτυξη μιας ιατρικής συσκευής που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση και ανίχνευση της παρουσίας βακτηριδίων στα ούρα, προειδοποιώντας για την πιθανή ανάπτυξη λοίμωξης.

UVera: Πολωνική εταιρεία που επικεντρώνεται στην προστασία του δέρματος από όλο το φάσμα της ηλιακής ακτινοβολίας UV.

Vigo: Εταιρεία από τη Λετονία που έχει αναπτύξει λογισμικό αποκατάστασης από το εγκεφαλικό επεισόδιο.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις