Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Δωρεάν συμβουλευτική από την ΕΥ Κύπρου στις ομάδες του Cyprus Seeds

Η ΕΥ Κύπρου ένας από τους αρχικούς δωρητές του Cyprus Seeds και υποστηρικτής των δραστηριοτήτων του, θα προσφέρει αφιλοκερδώς συμβουλευτικές υπηρεσίες στις  επτά ομάδες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, κατά την διάρκεια του πρώτου κύκλου χρηματοδότησής του, από τον Ιούλιο του 2019 έως τον Ιούλιο του 2020.

Οι σύμβουλοι της ΕΥ έχουν ήδη διαβάσει τους βραχυπρόθεσμους στόχους και δραστηριότητες των ομάδων προκειμένου να ετοιμάσουν ένα λεπτομερές σχέδιο/μεθοδολογία  για την καλύτερη  διαχείριση των εργασιών της κάθε ομάδας.

Στις 24 Ιουλίου 2019, μέλη της συμβουλευτικής ομάδας της ΕΥ συναντήθηκαν με τις ομάδες του Cyprus Seeds και συζήτησαν τρόπους με τους οποίους η ΕΥ μπορεί να στηρίξει τις προσπάθειες τους. Τους επόμενους μήνες, η EY θα παίξει σημαντικό ρόλο στην παράδοση μιας σειράς εργαστηρίων επιχειρηματικής κατάρτισης που θα προσφέρει το Cyprus Seeds στις ερευνητικές ομάδες που συμμετέχουν στο πρόγραμμά του.

Η Μαρία Γεωργιάδου, Διευθύντρια του Cyprus Seeds, ευχαρίστησε την ΕΥ για την στήριξη και τόνισε πως η ΕΥ συμμερίζεται το ίδιο όραμα με το Cyprus Seeds, την αξιοποίηση της ακαδημαϊκής έρευνας που προέρχεται από πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα της Κύπρου καθώς και την επιτάχυνση των ερευνών τους από το εργαστήριο στην αγορά.

Το Cyprus Seeds είναι μια μη-κερδοσκοπική πρωτοβουλία για τη στήριξη της εμπορευματοποίησης της καινοτομικής ακαδημαϊκής έρευνας σε κυπριακά πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα, μέσω χρηματοδότησης, καθοδήγηση σε συνδυασμό με επιχειρηματική κατάρτιση και δικτύωση εκτός Κύπρου.

Πρόσφατα, το Cyprus Seeds ανακοίνωσε τις επτά ομάδες που έχουν επιλεγεί ακολουθώντας μια αυστηρή διαδικασία αξιολόγησης. Τέσσερις ομάδες προέρχονται από τον τομέα της Υγείας, δύο ομάδες προέρχονται από τον τομέα Ενέργειας & Νερού και μία ομάδα προέρχεται από τον κλάδο Συσκευών και Υλικών. Τρία έργα προέρχονται από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, δύο από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και δύο από Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις