Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Reon Pocket: Η Sony λανσάρει φορέσιμο κλιματιστικό

Η Sony “φέρνει” στην αγορά το πρώτο φορέσιμο κλιματιστικό, τόσο μικρό που χωράει στο τσεπάκι ενός πουκαμίσου και μπορεί να ζεστάνει ή να δροσίσει αυτόν που το φοράει, με το άγγιγμα μιας εφαρμογής smartphone.

Πρόκειται για το Reon Pocket, μια συσκευή που αναδείχθηκε από το πρόγραμμα επιτάχυνσης για startups που διοργανώνει η Sony. Η συσκευή τοποθετείται στο πίσω μέρος ενός ενός ειδικά σχεδιασμένου πουκαμίσου, στο ύψος του λαιμού. Η θερμοκρασία ρυθμίζεται μέσω της εφαρμογής που συνδέεται με το Reon Pocket μέσω Bluetooth. Η Sony συγκεντρώνει χρήματα για το gadget μέσω crowdfunding.

Το βασικό πακέτο, που περιλαμβάνει το Reon Pocket και ένα πουκάμισο, κοστίζει περίπου 130 δολάρια. Τα πουκάμισα είναι ανδρικά και βγαίνουν σε small, medium και large. Η μπαταρία της συσκευής διαρκεί 90 λεπτά μετά από δύο ώρες φόρτισης, σύμφωνα με το South China Morning Post, και η Sony σχεδιάζει να λανσάρει το Reon Pocket μόνο στην Ιαπωνία προς το παρόν. Στόχος είναι οι επιχειρηματίες που πρέπει να φορούν κοστούμια ενώ έχει ζεστή.

Αν όλα πάνε καλά, η συσκευή θα μπορούσε να είναι διαθέσιμη το επόμενο έτος, δήλωσε ο Yoichi Ito, επικεφαλής του project, σε ένα δημοσίευμα στο blog της εταιρείας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις