Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

“Κλείνει” ο τρίτος γύρος χρηματοδότησης της Stagedoor

Ξεκίνησε τον Ιούνιο και ολοκληρώνεται σε λίγες εβδομάδες ο τρίτος γύρος χρηματοδότησης της Stagedoor, της startup (με Ελληνοκύπριο founder) που έχει δημιουργήσει τον πιο ολοκληρωμένο οδηγό θεάτρων στο Λονδίνο.

Στόχος της εταιρείας είναι να “κλείσει” τον γύρο χρηματοδότησης στις 750 χιλ. λίρες και έχει ήδη καταφέρει να εξασφαλίσει το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ποσού.Τα περισσότερα από αυτά τα χρήματα, προέρχονται από μεγάλους στρατηγικούς επενδυτές από τον χώρο του θεάτρου και VC. Ωστόσο, ένα ποσό (175 χιλ. λίρες) είναι ανοικτό σε ανεξάρτητους επενδυτές μέσω της πλατφόρμας crowdfunding Seedrs.

Με αυτό το γύρο χρηματοδότησης, η εταιρεία στοχεύει να κάνει scale up, προκειμένου να αποκτήσει όλα τα εφόδια για να ξεπεράσει τους 100 χιλ. χρήστες και να βγάλει κέρδος, μέσω της έκδοσης εισιτηρίων αλλά και του στοχευμένου marketing. Επιπλέον η Stagedoor έχει σκοπό να αυξήσει την ομάδα της ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της αναπτυσσόμενης επιχείρησής αλλά και να συνεχίσει να βελτιώνει το ίδιο το προϊόν, με στόχο την προσφορά των εισιτηρίων.

Η εταιρεία ιδρύθηκε στο Λονδίνο το 2015, από τον Ελληνοκύπριο Μιχάλη Χατζηιωσήφ) με στόχο να γίνει το “must-have” app για ότι αφορά το θέατρο αρχικά στο Λονδίνο, ακολούθως στη Ν. Υόρκη και από εκεί σε όλο τον κόσμο. Η εφαρμογή προσφέρει πληθώρα πληροφοριών για την θεατρική σκηνή του Λονδίνου και φυσικά κρατήσεις θέσεων και έχει κερδίσει την εκτίμηση και την αποδοχή του κοινού.

Η πρώτη της χρηματοδότηση “ήρθε” στις αρχές του 2016 από Angel Investors κυρίως και ήταν ύψους 250 χιλ. ευρώ. Η δεύτερη ολοκληρώθηκε πριν από 18 μήνες και έφτασε τις 350 χιλ. λίρες.

Με πληροφορίες από το impossible.works

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις