Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Σαουδική Αραβία επένδυσε για πρώτη φορά άμεσα σε Ευρωπαϊκή Startup

Η Βρετανική HealthTech startup Babylon εξασφάλισε 550 εκατ. δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης από το ταμείο κρατικών επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας.  Η εταιρεία, που έχει έδρα το Λονδίνο, δήλωσε την Παρασκευή ότι με τη νέα χρηματοδότηση, η αξία της ανεβαίνει στα 2 δισ. δολάρια.

Η startup είναι γνωστή για τη δουλειά της στο εθνικό σύστημα υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου. Η εταιρεία έχει κατασκευάσει μια πλατφόρμα η οποία επιτρέπει σε ασθενείς να πραγματοποιούν ραντεβού με γιατρούς μέσω βίντεο κλήσης, χρησιμοποιώντας το smartphone τους.  Η Babylon συνεργάζεται με τις Samsung, Prudential και Bupa.

“Αυτή η επένδυση θα μας επιτρέψει να μεγιστοποιήσουμε τον αριθμό των ζωών που επηρεάζουμε σε ολόκληρο τον κόσμο”, δήλωσε ο Dr. Ali Parsa, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Babylon. “Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και πολλά ακόμα να κάνουμε”, είπε και πρόσθεσε: “Υπάρχει σημαντική ζήτηση στις ΗΠΑ και την Ασία. Ενώ τα προβλήματα της υγειονομικής περίθαλψης είναι παγκόσμια, οι λύσεις πρέπει να είναι ‘τοπικές’ ώστε να ανταποκρίνονται στις συγκεκριμένες ανάγκες και τον πολιτισμό κάθε χώρας.”

Σύμφωνα με το Business Insider, πρόκειται για την πρώτη άμεση επένδυση της Σαουδικής Αραβίας σε Ευρωπαϊκή startup.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις