Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Airbnb επεκτείνεται με την εξαγορά της Urbandoor

Η Airbnb εξαγόρασε την Urbandoor, εταιρεία που παρέχει χώρους διαμονής σε επαγγελματίες που ταξιδεύουν για δουλειά, με στόχο να επεκταθεί σε αυτό το “κομμάτι” της αγοράς.

Η Urbandoor ιδρύθηκε το 2015 και εστιάζει κυρίως σε επαγγελματίες ταξιδιώτες και σε μετακομίσεις που γίνονται λόγω δουλειάς. Η εταιρεία, σε αντίθεση με την Airbnb δουλεύει απευθείας με κτηματομεσιτικές εταιρείες και όχι με ιδιώτες που νοικιάζουν τους χώρους τους, επομένως παρέχει σπίτια και διαμερίσματα με ανέσεις που επιθυμούν οι εταιρικοί πελάτες, όπως γυμναστήρια και θυρωρούς.

Η Airbnb προχώρησε σε αυτήν την εξαγορά επειδή θέλει να επεκτείνει το Airbnb for Work, ένα brand που ξεκίνησε ως Airbnb for Business και σήμερα “συγκεντρώνει” το 15% όλων των κρατήσεων της εταιρείας. Το Airbnb for Work αναπτύσσεται ραγδαία και η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το χρησιμοποιούν 500 χιλ. εταιρείες για να κανονίσουν τα επαγγελματικά τους ταξίδια.

Και παρότι η ζήτηση για “επαγγελματικά” καταλύματα είναι υγιής, η Airbnb είχε πρόβλημα με την “προσφορά”. Όπως αναφέραμε, οι επαγγελματίες συνήθως δεν θέλουν να μείνουν στο σπίτι ή στο διαμέρισμα κάποιου άλλου ενώ επιθυμούν και κάποιες παραπάνω ανέσεις. Η εξαγορά της Urbandoor λύνει αυτό το πρόβλημα, αφού η εταιρεία διαθέτει καταλύματα σε πάνω από 1,500 πόλεις σε 60 χώρες σε όλον τον κόσμο.

“Ξεκινήσαμε την Urbandoor επειδή θέλαμε να συνδέσουμε τους επαγγελματίες που ταξιδεύουν ή μετακομίζουν με το σωστό διαμέρισμα κάθε φορά, οπουδήποτε”, δήλωσε ο συνιδρυτής της Urbandoor, Erik Eccles. “Η ένταξη στην οικογένεια της Airbnb θα μας βοηθήσει να επιτύχουμε τους στόχους μας […] και να δώσουμε στους ταξιδιώτες της Airbnb ακόμα πιο σπουδαία μέρη για να μείνουν”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις