Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Σταθερή, ευρυζωνικά και κινητή αύξησαν τα κέρδη του ΟΤΕ

Αυξημένα έσοδα και κέρδη είχε στο β’ τρίμηνο ο Όμιλος ΟΤΕ, ο οποίος παρουσίασε αύξηση πελατών και +1,7% στο EBITDA.

Στα αποτελέσματα του Ομίλου OTE βοήθησε η αύξηση των συνολικών εσόδων από την Ελληνική αγορά κατά 1,2% η οποία προήρθε την αύξηση στα έσοδα κινητής τηλεφωνίας κατά 2% (κυρίως από καρτοκινητά και χρήση data), την αύξηση των εσόδων από την σταθερή τηλεφωνία κατά 2,8% (με έντονη συνεισφορά από υπηρεσίες τηλεόρασης και ευρυζωνικότητας) και της αύξησης ρεκόρ σε νέους πελάτες υπηρεσιών υψηλών ταχυτήτων.

Ταυτόχρονα ο όμιλος κατόρθωσε να ισχυροποιήσει τις ταμειακές του ροές κατά 52,3% και να επιτύχει τους στόχους του σχεδιασμού μείωσης του κόστους και αύξησης της αποτελεσματικότητας.

Αναλυτικά:

Το B’ τρίμηνο του 2019, η προσαρμοσμένη κερδοφορία EBITDA του Ομίλου, εξαιρουμένης της επίδρασης των ΔΠΧΑ 16, αυξήθηκε κατά 1,7% σε 321,9 εκατ. ευρώ, με το προσαρμοσμένο περιθώριο EBITDA να ανέρχεται σε 34,0%. Στην Ελλάδα, η προσαρμοσμένη κερδοφορία EBITDA, εξαιρουμένης της επίδρασης  των ΔΠΧΑ 16, σημείωσε αύξηση 4,7%, σε 292,1 εκατ. ευρώ, με το προσαρμοσμένο περιθώριο EBITDA να ανέρχεται σε 40,6%.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη (εξαιρουμένων των έκτακτων εξόδων) του Ομίλου, μετά τα δικαιώματα μειοψηφίας, αυξήθηκαν κατά 54,1% και ανήλθαν σε 98,5 εκατ. ευρώ στο Β’ τρίμηνο του 2019, από 63,9 εκατ. ευρώ το Β’ τρίμηνο του 2018.

Οι προσαρμοσμένες επενδύσεις σε πάγια περιουσιακά στοιχεία το Β΄ τρίμηνο του 2019, ανήλθαν σε 178,1 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 6,5%, με τις επενδύσεις σε Ελλάδα και Ρουμανία να ανέρχονται σε 148,4 εκατ. ευρώ και 29,7 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις