Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Coinbase εξαγοράζει το “απόρθητο” θησαυροφυλάκιο Βitcoin της Xapo

Η Coinbase, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, εξαγόρασε το θησαυροφυλάκιο της Xapo, σε ένα βουνό της Ελβετίας, όπου έχουν αποθηκευτεί τα ιδιωτικά κλειδιά bitcoins αξίας 7 δισ. δολαρίων σύμφωνα με το Fortune.

H Coinbase με αυτή τη κίνηση επενδύει ακόμα περισσότερο στις “καταθέσεις” Bitcoin και πλέον διαχειρίζεται το 5% των κυκλοφορούντων κρυπτονομισμάτων. Η Coinbase “νίκησε” μάλιστα την μεγάλη επενδυτική εταιρεία Fidelity, η οποία είχε επίσης καταθέσει προσφορά για το θησαυροφυλάκιο της Xapo, μια και οι πελάτες που είχαν τις καταθέσεις τους την προτίμησαν προφανώς λόγω της ειδίκευσής της στο αντικείμενο.
Στους πελάτες της Xapo συμπεριλαμβάνονται μεγάλα ονόματα όπως η Greyscale Investments η οποία διαχειρίζεται μεγάλες επενδύσεις τρίτων σε Bitcoin.

Το αποθετήριο Bitcoin της Xapo δημιουργήθηκε παράλληλα με την βασική της δουλειά η οποία είναι η διαχείριση κρυπτονομισμάτων (πληρωμές και ανταλλαγές με παραδοσιακά νομίσματα) σε επίπεδο καταναλωτών. Η Xapo θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά αλλά προφανώς δεν μπορούσε να αντέξει τα μεγάλα κόστη του “απόρθητου” θησαυροφυλακίου στα βουνά της Ελβετίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις