Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η SoftBank δανείζει 20 δισ. σε υπαλλήλους της για να επενδύσουν στο fund της

Η SoftBank ετοιμάζεται να δανείζει μέχρι 20 δισ. δολάρια στους υπαλλήλους της προκειμένου να αγοράσουν μετοχές σε ένα νέο Tech Fund της.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Masayoshi Son, θα δανειστεί περίπου το μισό αυτού του ποσού. Τα χρήματα αυτά αντιστοιχούν στο ένα πέμπτο του ποσού που συγκέντρωσε η SoftBank για το δεύτερο Vision Fund της,

Η SoftBank έκανε μια παρόμοια κίνηση για το πρώτο της fund, το οποίο συγκέντρωσε περίπου 8 δισ. δολάρια από 400 υπαλλήλους. Άνθρωποι εξοικειωμένοι με την εταιρεία εξήγησαν ότι τα στελέχη του ομίλου πιστεύουν ότι η στρατηγική κάνει τους υπαλλήλους πιο υπεύθυνους, διότι οι επενδύσεις τους  μπορούν να ακυρωθούν αν ένας διευθυντής αποχωρήσει ή προβεί σε μια απερίσκεπτη κίνηση. Εάν οι επενδύσεις είναι επιτυχείς, τότε οι εργαζόμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα κέρδη για να αποπληρώσουν τα δάνειά τους, τα οποία αναμένεται να έχουν επιτόκιο περίπου 5%.

Στο fund θα συμμετέχει επίσης το κρατικό ταμείο του Καζακστάν, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα συμβάλει με περίπου 3 δισ. δολάρια, καθώς και τράπεζες, όπως η Goldman Sachs Group, η Standard Chartered και η Ιαπωνική Mitsubishi UFJ Financial Group Inc., οι οποίες σχεδιάζουν να επενδύσουν εκατομμύρια δολάρια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις