Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η DoorDash εξαγόρασε τη startup αυτόνομης οδήγησης Scotty Labs

Η -αρκετά δραστήρια το τελευταίο διάστημα- DoorDash προχώρησε σε άλλη μία εξαγορά μετά από αυτή της Caviar, στις αρχές του μήνα. Χθες ανακοίνωσε ότι απέκτησε την Scotty Labs, εταιρεία που εργάζεται σε τεχνολογίες γύρω από τα αυτόνομα οχήματα.

Συγκεκριμένα, η Scotty Labs, που σήκωσε 6 εκατ. δολάρια σε seed χρηματοδότηση τον περασμένο Μάρτιο, αναπτύσσει μία τεχνολογία που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να ελέγχουν από απόσταση αυτόνομα οχήματα. Στο παρελθόν, η startup είχε συνεργαστεί με την Voyage για τα αυτόνομα αυτοκίνητα που δημιουργεί για συνταξιούχους.

“Βασική μας πεποίθηση στη Scotty είναι ότι η αυτονομία και ο έλεγχος εξ αποστάσεως είναι το μέλλον”, έγραψε ο CEO της Scotty, Tobenna Arodiogbu στο Medium. “Εσκεμμένα αφήσαμε την εταιρεία μας μακριά από τη δημοσιότητα και εστιάσαμε έντονα στην ανάπτυξη βασικών υποδομών και αλγορίθμων για την ασφαλή ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων”.

Στο μεταξύ και όπως αναφέρει το TechCrunch, η DoorDash προσέλαβε “αθόρυβα” τους δύο συνιδρυτές της Lvl5, μιας άλλης εταιρείας που είχε κατασκευάσει τεχνολογία για να δημιουργήσει χάρτες υψηλής ανάλυσης για αυτόνομη οδήγηση. Το πώς θα χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία της αλλά και αυτή της Scotty Labs και το πώς θα “ταιριάξει” στη δραστηριότητα της DoorDash, δεν έχει γίνει ακόμα σαφές.

“Θα μοιραστούμε περισσότερες λεπτομέρειες στο εγγύς μέλλον αλλά για τώρα είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που είμαστε μέρος της εκπληκτικής οικογένειας της DoorDash και ανυπομονούμε να χτίσουμε κάτι μαγικό μαζί”, κατέληξε ο Arodiogbu, στη δημοσίευσή του.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις