Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέα χρηματοδότηση και Ευρωπαϊκή τραπεζική άδεια για τη Lunar Way

Η Lunar Way, τραπεζική εφαρμογή με έδρα τη Δανία, σήκωσε χρηματοδότηση 26 εκατ. ευρώ από την SEED Capital και έλαβε Ευρωπαϊκή τραπεζική άδεια.

Σύμφωνα με το Tech.eu, η startup σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το νέο κεφάλαιο για να επιταχύνει την ανάπτυξη της νέας σκανδιναβικής τράπεζας στις αγορές της Δανίας, της Σουηδίας και της Νορβηγίας.

Η Lunar Way δημιουργήθηκε από τον επιχειρηματία Ken Villum Klausen στη Δανία το 2015, “έφτασε” στη Σουηδία το 2018 και στη Νορβηγία στις αρχές του 2019. Το 2018 η startup έλαβε τις δύο άδειες PSD2 και το 2019 την ευρωπαϊκή τραπεζική άδεια από αρμόδιες αρχές της Δανίας.

“Η χρηματοδότηση και η άδεια τραπεζικής είναι το αποκορύφωμα χρόνων σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης από ολόκληρη την ομάδα της Lunar Way. Εξελιχθήκαμε από μια μικρή startup σε μια fintech με περίπου 100 υπαλλήλους από τη Δανία, τη Σουηδία και τη Νορβηγία με χρήστες σε όλη τη Σκανδιναβία – μια αγορά που είναι πολύ δύσκολο να διεισδύσει κανείς […] Είμαστε οι πρώτοι του είδους μας στις Σκανδιναβικές χώρες που λαμβάνουμε τραπεζική άδεια. Έχουμε κάνει όλα αυτά μέσα σε τέσσερα χρόνια. Αυτό από μόνο του είναι ένα επίτευγμα. Αλλά το ταξίδι μας ξεκινά μόλις τώρα”, δήλωσε ο Klausen, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Lunar Way.

“Σε αντίθεση με άλλες fintechs που επέλεξαν να επεκταθούν κατακόρυφα, η προσέγγιση της Lunar Way είναι να επεκταθεί βαθιά στις Σκανδιναβικές χώρες, λειτουργώντας όχι μόνο ως συμπλήρωμα για τους χρήστες όταν ταξιδεύουν ή ως πρόσθετο στις άλλες τραπεζικές λύσεις, αλλά ως 100% ψηφιακή, καινοτόμα και πραγματική εναλλακτική λύση στις παραδοσιακές τράπεζες. Το εννοούμε όταν λέμε ότι ο στόχος είναι να αλλάξει το status quo των τραπεζών και να γίνει η Lunar Way είναι η #1 τραπεζική εφαρμογή της Σκανδιναβίας”, εξήγησε ο Klausen.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις