Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Elroy Air δοκιμάζει drone που μπορεί να μεταφέρει φορτίο 100 κιλών

Στις 14 Αυγούστου, ένα drone βάρους περίπου μισού κιλού απογειώθηκε από την αεροπορική βάση στο Camp Roberts της Καλιφόρνιας. Έφτασε σε ύψος τριών μέτρων, έμεινε εκεί για 64 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια προσγειώθηκε.

Ήταν η πρώτη επιτυχημένη δοκιμαστική πτήση της Elroy Air, μιας startup με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, που στοχεύει να θέσει σε λειτουργία τα φορτηγά drones της, τα οποία μεταφέρουν φορτία βαρύτερα από το μέσο όρο, μέχρι το 2020.

Η Elroy είναι μία από τις πολλές startups που τα τελευταία χρόνια ασχολούνται με τα drones, ωστόσο στοχεύει στις παραδόσεις εμπορευμάτων και δεν ενδιαφέρεται αν χρησιμοποιήσει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της ως αεροπορικά ταξί ή ιπτάμενα αυτοκίνητα. Η εταιρεία διαφοροποιείται επίσης και στα drones που σχεδιάζει και δοκιμάζει. Τα περισσότερα drones που δοκιμάζονται σήμερα είναι μεσαίου μεγέθους, ελαφριά και έχουν σχεδιαστεί για να “αφήνουν” ένα μόνο αντικείμενο σε κάποιον κοντινό προορισμό. Η Elroy σχεδιάζει αεροσκάφη που είναι πολύ μεγαλύτερα και μπορούν να μεταφέρουν βαρύτερο φορτίο και για μεγαλύτερες αποστάσεις.

Η εταιρεία ευελπιστεί να χρησιμοποιήσει το Chaparral, όπως ονομάζεται το αυτόνομο σύστημα που έχει δημιουργήσει, για παράδοση φαρμακευτικών προμηθειών, αντιμετώπιση καταστροφών και απομακρυσμένες στρατιωτικές αποστολές. Ωστόσο, η εταιρεία βλέπει επίσης την πιθανότητα να συνεργαστεί με την FedEx, την DHL ή την UPS για παραδόσεις πακέτων. Η πρώτη έκδοση του Chaparral θα μπορεί να μεταφέρει περίπου 110 κιλά φορτίου σε απόσταση 300 μιλίων, σύμφωνα με την Elroy Air.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Αμερική, ο ανταγωνισμός στον τομέα αυτόν αυξάνεται συνεχώς. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, η Wing της Alphabet πήρε την έγκριση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για να κάνει παραδόσεις με drones στις ΗΠΑ και η UPS υπέβαλε αίτηση για τη λήψη αντίστοιχης άδειας κάτω από την «ομπρέλα» μιας θυγατρικής εταιρείας που ονομάζεται UPS Flight Forward.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις