Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τα νέα παπούτσια της Nike ανταποκρίνονται σε φωνητικές εντολές

Τα νέα παπούτσια Adapt Huarache της Nike λειτουργούν με φωνητικές εντολές μέσω της Siri και του Apple Watch, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC.

Τα παπούτσια, που αποτελούν τη νέα “έκδοση” των Nike Huarache του 1991, δένουν μόνα τους τα κορδόνια τους, όπως κάνουν και τα Nike Adapt BB  που είχαν ανακοινωθεί τον Ιανουάριο. Ενσωματώνουν επίσης την τεχνολογία FitAdapt η οποία “μαθαίνει” και εξελίσσεται από τον χρήστη. Η τελευταία εκδοχή του FitAdapt -που χρησιμοποιείται εδώ- επιτρέπει ωστόσο την εισαγωγή περισσότερων προσωπικών προτιμήσεων η οποία μάλιστα μπορεί να γίνει όπως είπαμε και μέσω της Siri και του Apple Watch.

Ο χρήστης πλέον μπορεί να “προσαρμόσει” τα παπούτσια του ανάλογα με το περιβάλλον και τις δραστηριότητές του. Μπορεί για παράδειγμα να επιλέξει πιο σφιχτό δέσιμο εάν πρόκειται να τρέξει ή πιο χαλαρό αν βρίσκεται στο σπίτι. Έχει τη δυνατότητα επίσης να επιλέξει ανάμεσα σε διάφορες προεπιλογές για τη βέλτιστη προσαρμογή του παπουτσιού στον τύπο ποδιού του. Οι προαναφερθείσες επιλογές πραγματοποιούνται μέσω ενός ειδικού LED φωτός στην σόλα του παπουτσιού ενώ η τεχνολογία ελέγχεται από την εφαρμογή Nike Adapt.

Τα Adapt Huarache αναμένεται να κυκλοφορήσουν στις 13 Σεπτεμβρίου. Η τιμή τους δεν έχει ανακοινωθεί ωστόσο τα Adapt BB κοστίζουν 350 δολάρια, οπότε μπορούμε θεωρητικά να υπολογίσουμε πόσο θα κοστίζουν.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις