Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Adopt A Tree: “Υιοθέτησε” ένα δέντρο στην Αθήνα μέσω της Novoville

Ο δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με τη Novoville δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες να «υιοθετήσουν» ένα νεόφυτο δέντρο βοηθώντας το να επιβιώσει και αναπτυχθεί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.  Η διαδικασία είναι απλή και γίνεται μέσω της δωρεάν εφαρμογής Novoville, η οποία λειτουργεί με επιτυχία στον δήμο από τον Οκτώβριο 2018.

Γιατί να υιοθετήσω ένα δέντρο;

Ο πρωταρχικός στόχος του πιλοτικού προγράμματος Adopt-A-Tree είναι, σύμφωνα με τη Novoville, να βοηθήσει τα νεοφυτεμένα δέντρα να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν. Βασική αιτία που ξεραίνονται τα δέντρα είναι οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες και η έλλειψη νερού κατά τους θερινούς μήνες.

Τα δέντρα έχουν πολλά ευεργετικά οφέλη σε αστικά περιβάλλοντα. Βοηθούν στην απομάκρυνση των ατμοσφαιρικών ρύπων και απορροφούν το διοξείδιο του άνθρακα – την κύρια αιτία της κλιματικής αλλαγής – ενώ αποδεσμεύουν μεγάλες ποσότητες οξυγόνου. Παρέχουν δροσιά και σκιά στην πόλη, μειώνουν τις πιθανότητες πλημμύρας και την ηχορύπανση, αποτελούν ένα φυσικό περιβάλλον για τα πτηνά και προσφέρουν αισθητικά οφέλη στις γειτονιές μας.

Η διαδικασία

Η διαδικασία “υιοθέτησης” είναι απλή και περιλαμβάνει 4 βήματα:

  1. Κατεβάζετε δωρεάν την εφαρμογή Novoville για Android συσκευές από το Google Play και για συσκευές iOS από το App Store ή επισκέπτεστε το Novoville WebApp στην ιστοσελίδα του δήμου που μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.
  2. Επιλέγετε από το μενού ‘Η πόλη μου’ και στη συνέχεια ενεργοποιείτε το φίλτρο για να δείτε τα διαθέσιμα δέντρα.
  3. Ζουμάροντας στο χάρτη κάνετε κλικ σε ένα δέντρο κοντά σας για να μάθετε περισσότερα και να το υιοθετήσετε, πατώντας ‘Υιοθέτησέ με’.
  4. Στη συνέχεια, λαμβάνετε υπενθυμίσεις κάθε φορά που είναι αναγκαίο να ποτίσετε το δέντρο σας.

Ο κάθε χρήστης μπορεί να υιοθετήσει έως τρία δέντρα, ενώ, αντίστοιχα, ο αριθμός των δημοτών που μπορούν να υιοθετήσουν ένα συγκεκριμένο δέντρο είναι έως τρεις.

Η Novoville

Η Novoville δίνει τη δυνατότητα στους Δήμους να βελτιώσουν την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών και να απλουστεύσουν την επικοινωνία με τους Δημότες τους μέσα από σύγχρονα ψηφιακά κανάλια.

Ειδικότερα, η πλατφόρμα Novoville περιλαμβάνει μια πλειάδα από διεπαφές που περιλαμβάνουν μια δωρεάν εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, εφαρμογές για τις ιστοσελίδες των δήμων και chatbots. Αυτά επιτρέπουν στους πολίτες να υποβάλλουν αιτήσεις, να αναφέρουν ζητήματα καθημερινότητας, να εκφράζουν την άποψη τους σε διαβουλεύσεις, να ενημερώνονται άμεσα για σημαντικά θέματα του Δήμου τους και να πραγματοποιούν ηλεκτρονικές πληρωμές, διευκολύνοντας έτσι σημαντικά τη διάδραση τους με το Δήμο.

Παράλληλα, οι Δήμοι έχουν πρόσβαση σε μια σουίτα διαδικτυακών εργαλείων και πλήθος ζωντανών στατιστικών στοιχείων και δεδομένων που τους επιτρέπει να λαμβάνουν στοιχειοθετημένες αποφάσεις και να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες στους Δημότες τους, εξοικονομώντας παράλληλα σημαντικούς πόρους.

H Novoville η οποία φέτος βραβεύτηκε ως μια από τις 10 κορυφαίες Startups της Ευρώπης, στον τομέα του Government Technology στο πλαίσιο του European GovTech Summit, στο Παρίσι, σήκωσε τον Μάρτιο χρηματοδότηση ύψους 1,2 εκατ. λιρών με στόχο  να αναπτύξει περαιτέρω την πλατφόρμα και τα προϊόντα της καθώς και να εδραιώσει την παρουσία της στη Μ. Βρετανία και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις