Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

On-demand γέφυρες από πλωτά ρομπότ δημιουργεί το MIT

Ερευνητές του MIT εργάζονται πάνω σε αυτόνομα ρομπότ-βάρκες (roboats όπως τα ονομάζουν) τα οποία μπορούν πλέον να αλλάζουν θέση, να στοιχίζονται, να “επανασυναρμολογούνται” και να φτιάχνουν ουσιαστικά νέα σχήματα στην επιφάνεια του νερού.

Οι ερευνητές έχουν δημιουργήσει έναν αλγόριθμο ο οποίος διαχειρίζεται όλον τον σχεδιασμό που απαιτείται προκειμένου οι ορθογώνιες πλατφόρμες-ρομπότ να απομακρύνονται η μία από την άλλη, να ακολουθούν μια διαδρομή χωρίς πιθανές συγκρούσεις και στη συνέχεια να επανασυνδέονται με άλλα ρομπότ σε νέο σχηματισμό.

Οι υπεύθυνοι απέδειξαν ότι αυτό λειτουργεί τόσο σε προσομοίωση όσο και σε μια πισίνα στο MIT, όπου τα ρομπότ σχημάτισαν ευθείες γραμμές, τετράγωνα και “L”. Τα ρομπότ που χρησιμοποιήθηκαν στα συγκεκριμένα πειράματα ήταν τέσσερις φορές μικρότερα από αυτά που σκοπεύουν να χρησιμοποιηθούν στην πραγματικότητα, ωστόσο οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο αλγόριθμος θα εφαρμοστεί με επιτυχία και σε αυτά.

Τώρα, το MIT είναι ένα βήμα πιο κοντά στον τελικό σκοπό αυτού του project, που είναι τα ρομπότ αυτά να μπορούν να χρησιμοποιούνται on-demand για να δημιουργήσουν γέφυρες και πλωτές πλατφόρμες που θα μπορούσαν να ωφελήσουν και να αναμορφώσουν αστικές περιοχές, δίνοντας τους εύκολη πρόσβαση στο νερό. Ειδικότερα, η ομάδα στοχεύει να χτίσει μια “αυτόνομη” γέφυρα πάνω από το κανάλι 60 μέτρων που συνδέει το Μουσείο Επιστημών NEMO στο Άμστερνταμ με μια κοντινή γειτονιά, μέσα στον επόμενο χρόνο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις