Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η βρετανική Railsbank σήκωσε 10 εκατ. δολάρια και επεκτείνεται στην Ασία

Η βρετανική Railsbank, η οποία διαθέτει μια πλατφόρμα ανοικτής τραπεζικής, σήκωσε 10 εκατ. δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης Series A με επικεφαλής την Moneta Capital και συμμετοχή των CreditEase, Clocktower Technology Ventures, Singapore Life αλλά και υφιστάμενων επενδυτών, συμπεριλαμβανομένης της Firestartr.

Σύμφωνα με το Tech.eu, η FinTech startup θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να ανοίξει γραφείο στην Σιγκαπούρη και να κάνει ουσιαστικά το πρώτο βήμα για την επέκτασή της στην Νοτιοανατολική Ασία. Επιπλέον, η εταιρεία σχεδιάζει να ενισχύσει την -βασισμένη σε API- πλατφόρμα χρηματοοικονομικής καινοτομίας και ανάπτυξης που “τρέχει”.

Τα χρήματα που αντλήθηκαν από αυτόν τον γύρο χρηματοδότησης θα βοηθήσουν επίσης τη Railsbank να ενισχύσει την βασική γραμμή προϊόντων της και να προσφέρει API για άλλες χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, πέραν των τραπεζικών, συμπεριλαμβανομένων ασφαλιστικών και πιστωτικών υπηρεσιών, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωσή της.

Ο Nigel Verdon, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Railsbank, δήλωσε: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τους νέους επενδυτές που εντάσσονται στον πολύ υποστηρικτικό επενδυτικό κατάλογό μας. Η Railsbank βρίσκεται σε ένα καταλυτικό στάδιο για την ανάπτυξή της και σε μια περίοδο συνεχούς επέκτασης. Τα κορυφαία προϊόντα της εταιρείας μας και η εξαιρετικά εξειδικευμένη ομάδα διαχείρισης αξιοποιούν την αυξανόμενη πελατειακή βάση και συνεχώς μας παρουσιάζονται ευκαιρίες σε παγκόσμια κλίμακα».

“Το γραφείο μας στη Σιγκαπούρη αποτελεί κεντρικό τμήμα της στρατηγικής μας επέκτασης. Δεν θα εξυπηρετήσει μόνο την υπάρχουσα βάση πελατών μας, αλλά θα μας επιτρέψει να προσελκύσουμε νέους πελάτες σε μια περιοχή που αντιμετωπίζει τεράστια ανάπτυξη στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και θα μας επιτρέψει να εκπληρώσουμε την κοινωνική εντολή μας για οικονομική ένταξη».

Η Railsbank ιδρύθηκε από τον Nigel Verdon και τον Clive Mitchell (COO) το 2016 και ήταν μέρος του προγράμματος Mastercard Startpath καθώς και μια «Startup-in-Residence» του Startupbootcamp FinTech Cohort το ίδιο έτος.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις